Amandman LSV omogućava osnivanje Komisije za lustraciju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 28. 03. 2011. | Komentara: 0

Amandman LSV omogućava osnivanje Komisije za lustraciju

BEOGRAD - Narodna skupština Republike Srbije usvojila je amandman Lige socijaldemokrata Vojvodine na Zakon o ministarstvima, kojim je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu obavezano na formiranje i obezbeđivanje uslova za rad i položaj Komisije za ispitivanje odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatije kao Komisija za lustraciju.

"Ta komisija do sada nije imala uslove za rad i sad je određeno ko treba da joj obezbedi uslove za rad " navela je tom prilikom narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov. Liga je na tome instistirala jer je Zakon o lustraciji donet još 2003. godine, a Komisija još nije formirana, dodala je ona.

(BILSV, 12.03.2011.)




Izjave | Ponedeljak, 28. 11. 2011. | Komentara: 0

Ne dozvoliti političku nestabilnost

NOVI SAD - Ukoliko bi Ustavni sud političkom, a ne pravnom odlukom proglasio neustavnost Statuta Vojvodine i Zakona o nadležnostima pokrajine, to bi izazvalo veliku političku nestabilnost u državi - izjavio je za Večernje novosti zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.
Izjave | Ponedeljak, 28. 11. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: U Vojvodini nema separatizma

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas u Beogradu da u Vojvodini nema separatističkih tendencija i da ih nikada nije bilo, kao i da se LSV zalaže za veće nadležnosti Vojvodine, ali ne za nezavisnu državu.
Izjave | Subota, 26. 11. 2011. | Komentara: 0

Bez lustracije budućnost Srbije je neizvesna

BEOGRAD – Lustracija je neophodna našem društvu kako bi se konačno sprečilo da se ideja koja je prouzročila ogromnu količinu patnji i problema i, u najvećoj meri, kumovala raspadu bivše zajedničke države stalno diže iz pepela, istakao je sinoć lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook