Amandman LSV omogućava osnivanje Komisije za lustraciju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 28. 03. 2011. | Komentara: 0

Amandman LSV omogućava osnivanje Komisije za lustraciju

BEOGRAD - Narodna skupština Republike Srbije usvojila je amandman Lige socijaldemokrata Vojvodine na Zakon o ministarstvima, kojim je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu obavezano na formiranje i obezbeđivanje uslova za rad i položaj Komisije za ispitivanje odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatije kao Komisija za lustraciju.

"Ta komisija do sada nije imala uslove za rad i sad je određeno ko treba da joj obezbedi uslove za rad " navela je tom prilikom narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov. Liga je na tome instistirala jer je Zakon o lustraciji donet još 2003. godine, a Komisija još nije formirana, dodala je ona.

(BILSV, 12.03.2011.)




Izjave | Ponedeljak, 17. 10. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: LSV će glasati za rebalans budžeta

NOVI SAD - Liga socijademokrata Vojvodine glasaće za rebalans ovogodišnjeg budžeta jer je Vlada Srbije prihvatila amandman Saveza vojvođanskih Mađara koji se odnosi na izdvajanja namenjena Vojvodini za kapitalne investicije, rekla je danas poslanica LSV Aleksandra Jerkov.
Izjave | Nedelja, 16. 10. 2011. | Komentara: 0

Regionalizacija i EU jedini spas za Srbiju

KRAGUJEVAC - Predsednici Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković poručili su danas na tribini u Kragujevcu da su suštinska regionalizacija i početak pregovora sa Evropskom unijom jedini izlaz za Srbiju.
Izjave | Subota, 15. 10. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina u zaostatku zbog kašnjenja kancelarije u Briselu

NOVI SAD - Otvaranje kancelarije u Briselu za Vojvodinu znači mnogo, ali je moralo da se desi mnogo ranije - izjavila je u emisiji Pres presek na televiziji Kanal 9, potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook