Bešlin: Zakon o rehabilitaciji je revizionistički i potrebno ga je menjati

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 26. 07. 2018. | Komentara: 0

Bešlin: Zakon o rehabilitaciji je revizionistički i potrebno ga je menjati

BEOGRAD - Istoričar dr Milivoj Bešlin upozorio je danas da je Zakon o rehabilitaciji revizionistički i da ga je potrebno menjati.

LSV

- Ja smatram kao istoričar da je svaka od tih odluka suda, ne presuda nego odluka suda, isključivo politički i ideološki motoivisana, da su sudovi u obrazloženjima tih odluka pisali potpunu falsifikovanu revizionističku istoriju, i jedino kao istoričar mogu da poručim da sudovi neće ni ovom, ni bilo kojom drugom odlukom pisati istoriju. Istoriju pišu istoričari držeći se naučnih metoda – kazao je Bešlin za N1 povodom odluke Višeg suda u Beogradu koji je odbio, kao neosnovan, zahtev za rehabilitaciju predsednika kvislinške Vlade Srbije tokom Drugog svetskog rata Milana Nedića.

Bešlin poručuje drugoj struji istoričara, koja podržava rehabilitaciju Milana Nedića, da neće uspeti da promene istoriju na silu i dodaje da interpretracije kojim pribegavaju braneći kvislinga, ne odgovaraju utvrđenim istorijskim činjenicama. 

(BILSV, 26.07.2018)



Izjave | Sreda, 02. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš najavio da će se kandidovati za predsednika

Izborni kongres Lige socijaldemokrata Vojvodine na kome će biti izabran novi predsednik, umesto Nenada Čanka, koji je odlučio da se povuče sa čela stranke, nakon 32 godine, zakazan je za 19. novembar. 
Izjave | Utorak, 18. 10. 2022. | Komentara: 0

Oštećene i lokalne samouprave

Energetski sporazum sa Ruskom Federacijom doneo je ogromnu štetu, izjavio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.
Izjave | Ponedeljak, 10. 10. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Dobro je da nije bilo kopnene intervencije NATO-a

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je da je teško komentarisati informaciju koji je izneo predsednik Srbije Aleksandar Vučić da mu je mađarski premijer Viktor Orban rekao da je Bil Klinton od njega tražio kompnenu invaziju na Srbiju 1999. godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook