Bogaroški: Ministarstvo da reaguje u slučaju Sombora

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 24. 02. 2016. | Komentara: 0

Bogaroški: Ministarstvo da reaguje u slučaju Sombora

NOVI SAD –  Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški pozvao je danas ministarku poljoprivrede Snežanu Bogosavljević Bošković da utvrdi ko su odgovorna lica za uzurpaciju državne poljoprivredne zemlje u Somboru. Bogaroški je istakao da je ministarka prilikom prethodne posete Somboru rekla da se uzurpacija državne poljoprivredne zemlje neće tolerisati i da postoji obaveza lokalne samouprave da skine usev sa takvog zemljišta i kazni odgovorne.



– Ako je cilj Zakona o izmenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu bio uvođenje reda, onda to praksa iz Sombora demantuje – kazao je Bogaroški. On je dodao da je upitno i šta su republički inspektori, koje je ministarka najavila, utvrdili u ovom slučaju.

– Ministarstvo ima mehanizme da utvrdi ko su odgovorni za uzurpaciju poljoprivrednog zemljišta – istakao je Bogaroški. Pokrajinski sekretar za poljoprivredu je poručio i da ta institucija nema ingerencije kada je reč o inspekcijskom nadzoru.

Podsetimo, oko 300 poljoprivrednika protestovalo je danas u Somboru, tražeći da lokalna samouprava održi licitaciju poljoprivrednog zemljišta. Okupljeni poljoprivrednici su istakli i da je 5,3 hiljade hektara zemlje u tom gradu uzurpirano, na šta je upozorio i gradski odbor Nove stranke.

 (BILSV, 24. 02. 2016)



Izjave | Četvrtak, 05. 01. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučevićev radikalski san o srpskom ujedinjenju

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je ideja Miloša Vučevića o „srpskom ujedinjenju“ opasan radikalski san o teritorijalnom ujedinjenju. 
Izjave | Četvrtak, 22. 12. 2022. | Komentara: 0

Neutralnost u okolnostima rata praktično znači stajanje na stranu agresora

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš smatra da neutralnost u okolnostima rata praktično znači stajanje na stranu agresora. 

Izjave | Ponedeljak, 19. 12. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Vlast momentalno da uskladi našu spoljnu politiku sa EU

Upitan da prokomentariše demonstrativno napuštanje ruskog ambasadora Aleksandra Bocan Harčenka kongresa SPS-a, Bojan Kostreš, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, ocenjuje da poziv ambasadora Rusije i Kine na kongres na kome je bio i predsednik republike jasno govori u kom pravcu razmišlja naša vlast. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook