Bešlin: Evropski sporazum za Kosovo je sporazum za mir

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Petak, 03. 02. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Evropski sporazum za Kosovo je sporazum za mir

BEOGRAD - Istoričar dr Milivoj Bešlin smatra da događanja na sednici Skupštine Srbije potvrđuju da „živimo neprekidno u jednom rijaliti šou programu neprekidno“.

LSV

- Ovo je bila jedna parada populizma i kiča. Korišćene su teške, a prazne reči o temi koja je veoma važna za naše društvo i koja je suštinska. Ovo je neka vrsta vanrednog stanja koja pod ovom autoritarnom vlašću postoji već gotovo čitavu deceniju - istakao je Bešlin gostujući na N1.

Ukazuje i da opozicija reaguje na dva načina, i da se suštinski razlikuje.

- Bojim se da kolika je razlika između Evropske unije i režima u Kremlju, tolika je razlika i u opoziciji - kazao je Bešlin.

Bešlin je jedan od potpisnika dokumenta kojim je zatraženo od predsednika Aleksandra Vučića da prihvati sprazum EU.

- To je evropski sporazum i to je sporazum za mir. Kosovo je zamrznuti konflikt i svi nedavači Kosova moraju da kažu šta je opcija. Šta je alternativa mirovnom sporazumu? Alternativa je oružani sukob… I pošteno je reći: ‘Mi se protivimo sporazumu, mi želimo vojno rešenje’. Druga dobra tačka je evropska budućnost, ne Srbije i Kosova, već čitavog regiona - predočio je Bešlin.

(SzILSV, 03.02.2023)Izjave | Subota, 25. 03. 2023. | Komentara: 0

Podrška tužiteljkama je podrška normalnoj, demokratskoj i pristojnoj Srbiji

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za „Danas“ da je podrška tužiteljkama koje se bore za dostojanstvo svoje profesije i nezavisnost pravosuđa podrška normalnoj, demokratskoj i pristojnoj Srbiji.
Izjave | Sreda, 15. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Ruski obaveštajci, proterani iz EU, nisu dobrodošli u Srbiju

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da otkriće Radija Slobodna Evropa da se u Srbiji nalaze ruske diplomate, proterane iz Evropske unije (EU) i povezane sa obaveštajnim službama pokazuje koliko je Srbija daleko od Evrope.
Izjave | Ponedeljak, 13. 03. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Ono što danas gledamo su konsekvence političkog ubistva Zorana Đinđića

Autoritarni poredak Aleksandra Vučića i sve ovo što danas gledamo kao antidemokratsku orijentaciju našeg društva, jesu konsekvence političkog ubistva Zorana Đinđića, ocenio je istoričar dr Milivoj Bešlin.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook