Bogaroški: Nikolić da ne potpiše zakon o zemljištu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 28. 12. 2015. | Komentara: 0

Bogaroški: Nikolić da ne potpiše zakon o zemljištu

NOVI SAD - Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški ocenio je danas da predsednik Srbije Tomislav Nikolić ne treba da potpiše Zakon o izmenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu.
 
LSV

Bogaroški je u izjavi za RTV podsetio da na Odboru za poljoprivredu Skupštine Srbije u subotu nisu prihvaćeni amandmani vojvođanske skupštine, već da su samo neka rešenja ugrađena u amandmane poslanika većine.
 
- Suštinski problemi ostaju, jer instituti prodaje zemlje i davanja 30 odsto državnog poljoprivrednog zemljišta na 30 godina isključivo pravnim licima ostaju kao rešenja - kazao je Bogaroški za RTV. On je istakao da je evidentno da vojvođanski amandmani neće biti prihvaćeni ni nakon rasprave, te da je predsednik Srbije već jednom odbio da potpiše zakon za koji je smatrao da je štetan.
 
- Mislim da postoji osnov da postupi isto, jer je ovaj zakon štetan za domaće poljoprivrednike, u suprotnosti je sa strategijama razvoja poljoprivrede, akcenat stavlja na pravna lica, odnosno tajkune i strance, isključuje poljoprivrednike kao fizička lica, u njemu postoje neustavni delovi, nisu precizno utvrđeni svi uslovi za davanje zemlje u zakup - objasnio je pokrajinski sekretar. Branislav Bogaroški je dodao i da su obrazloženja za neprihvatanje amandmana Skupštine Vojvodine na nivou apsurda.
 
- Zakon će dovesti u egzistencijalni problem one koji su do sada zakupljivali, licitirali i uredno plaćali zemljište - zaključio je pokrajinski sekretar za poljoprivredu. On je naveo da je jedno od predloženih rešenja pokrajine, a koje će biti prihvaćeno kroz amandman poslanika vladajuće većine, to da će početna cena prilikom licitacije zemlje biti 80 odsto od prosečne cene koja je postignuta godinu ranije. Prema njegovim rečima, do sada je početna cena uvek bila na nivou prošlogodišnje prosečne, odnosno ona je iz godine u godinu bila sve viša.
 
(BILSV, 28.12.2015)



Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Mandati pripadaju odbornicima

NOVI SAD - Sednica Skupštine grada Novog Sada, koja je trebalo da bude održana juče, odložena je za naredni petak, pošto, ni posle jednosatne pauze, vladajuća većina nije uspela da obezbedi kvorum jer je 11 odbornika Ujedinjenih regiona Srbije odlučilo da ne učestvuje u radu sednice, piše današnji Dnevnik.
Izjave | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevic: Vojvodjanska kancelarija će ubrzati EU integracije Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević izjavila je da je zadovoljna današnjom odlukom Vlade Republike Srbije da da saglasnost na otvaranje kancelarije AP Vojvodine u Briselu.
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, povodom obeležavanja 12 godina od početka NATO bombardovanja Srbije i Dana sećanja na poginule u NATO bombardovanju, položili su danas venac na spomen obeležje u krugu kasarne Vojske Srbije "Jugovićevo".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook