Bogaroški: Rešiti nadležnost i finansiranje Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 02. 08. 2020. | Komentara: 0

Bogaroški: Rešiti nadležnost i finansiranje Vojvodine

NOVI SAD - Rano je govoriti o tome da li će Vojvođanski front biti deo vladajuće koalicije, ali tu mogućnost ne isključujemo, ako bude poziva za te razgovore, izjavio je danas Branislav Bogaroški, pokrajinski poslanik Lige socijaldemorkata Vojvodine, članice Vojvođanskog fronta.

LSV

Kako je rekao Bogaroški, uslov da VF bude deo vladajuće koalicije jeste da stavovi o položaju Vojvodine budu podudarni. On ističe da je „mnogo zadataka iz prethodnog saziva koji nisu urađeni“, pre svega misleći na Zakon o finansiranju i nadležnosti Vojvodine.

- Naša misija u ovom sazivu je da pokušamo, koliko je to u našoj moći, da one koji snose odgovornost nateramo da se konačno reši nadležnost i finansiranje Vojvodine. Po našem stanovištu,  nedopustivo je da se Skupština Autonomne Pokrajine Vojvodine svede na administrativni organ koji će potvrđivati odluke vlade - rekao je Bogaroški.

Vojvođanski front podržao je predlog za izbor Ištvana Pastora (SVM) za predsednika Skupštine Vojvodine.

(SzILSV, 02.08.2020)



Izjave | Ponedeljak, 28. 11. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: U Vojvodini nema separatizma

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas u Beogradu da u Vojvodini nema separatističkih tendencija i da ih nikada nije bilo, kao i da se LSV zalaže za veće nadležnosti Vojvodine, ali ne za nezavisnu državu.
Izjave | Subota, 26. 11. 2011. | Komentara: 0

Bez lustracije budućnost Srbije je neizvesna

BEOGRAD – Lustracija je neophodna našem društvu kako bi se konačno sprečilo da se ideja koja je prouzročila ogromnu količinu patnji i problema i, u najvećoj meri, kumovala raspadu bivše zajedničke države stalno diže iz pepela, istakao je sinoć lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.
Izjave | Petak, 25. 11. 2011. | Komentara: 0

Maja Sedlarević na zasedanju AER-a

NOVI SAD - Predstavnici 84 evropske regije i organizacija usvojili su danas na zasedanju Generalne skupštine evropskih regija (AER) u portugalskoj pokrajini Azori Deklaraciju iz Ponta Delgade kojom se precizira uloga regiona u procesu globalizacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook