Bogaroški: Rešiti nadležnost i finansiranje Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 02. 08. 2020. | Komentara: 0

Bogaroški: Rešiti nadležnost i finansiranje Vojvodine

NOVI SAD - Rano je govoriti o tome da li će Vojvođanski front biti deo vladajuće koalicije, ali tu mogućnost ne isključujemo, ako bude poziva za te razgovore, izjavio je danas Branislav Bogaroški, pokrajinski poslanik Lige socijaldemorkata Vojvodine, članice Vojvođanskog fronta.

LSV

Kako je rekao Bogaroški, uslov da VF bude deo vladajuće koalicije jeste da stavovi o položaju Vojvodine budu podudarni. On ističe da je „mnogo zadataka iz prethodnog saziva koji nisu urađeni“, pre svega misleći na Zakon o finansiranju i nadležnosti Vojvodine.

- Naša misija u ovom sazivu je da pokušamo, koliko je to u našoj moći, da one koji snose odgovornost nateramo da se konačno reši nadležnost i finansiranje Vojvodine. Po našem stanovištu,  nedopustivo je da se Skupština Autonomne Pokrajine Vojvodine svede na administrativni organ koji će potvrđivati odluke vlade - rekao je Bogaroški.

Vojvođanski front podržao je predlog za izbor Ištvana Pastora (SVM) za predsednika Skupštine Vojvodine.

(SzILSV, 02.08.2020)



Izjave | Nedelja, 06. 11. 2011. | Komentara: 0

Srbija može samo napred ili nazad

NIŠ - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas u Nišu gostujući na tribini Srpskog pokreta obnove pod nazivom „Srbija na raskršću, šta dalje" da "srpsko raskršće danas ima samo napred i nazad".
Izjave | Subota, 05. 11. 2011. | Komentara: 0

Odluka nakon uvida u deklaraciju

BEOGRAD – Portparpolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas za Pravdu da će LSV odluku o podršci Predlogu Vladinog dokumenta za rešavanje situacije na Kosovu i Metohiji doneti tek kada bude imala jasan uvidu konačan oblik deklaracije.
Izjave | Subota, 05. 11. 2011. | Komentara: 0

Republika uplatila prvi deo duga AP Vojvodini

BEOGRAD – Republička vlada uplatila je vojvođanskoj vladi 667 miliona dinara, kao deo duga za budžet namenjenog finansiranju kapitalnih investicija u pokrajini, potvrđeno je za Politiku, a portparpolka i narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov ističe da svake godine postoji isti problem jer ne može tačno da se izračuna koliko iznosi sedam odsto za Vojvodinu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook