Bogaroški: Sledi analiza Nacrta statuta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 01. 04. 2014. | Komentara: 0

Bogaroški: Sledi analiza Nacrta statuta

NOVI SAD - Šef poslaničkog kluba Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je danas da, s obzirom na način na koji je Radna grupa za izradu Nacrta statuta APV formirana i kako je radila, pretpostavlja da to otvara mogućnost da i predstavnici opozicionih stranaka podrže taj tekst, jer su upravo oni imali odlučujuću ulogu u njegovom pisanju.

LSV

- Odluka Ustavnog suda Srbije ne ostavlja mnogo prostora za pisanje teksta, a ta odluka jeste rigidna u svom stavu prema Vojvodini i kontraverzna po mnogim pitanjima. Tekst počinje konstatacijom da je Vojvodina formirana Ustavom. Što ja mislim da je blago rešeno čudno – istakao je Bogaroški u izjavi za Tanjug.

On je kazao da je LSV juče prvi put dobila Nacrt statuta i da se upoznala sa tekstom, koji će, kako je kazao, biti predmet analize pravnog tima Lige, nakon čega će biti doneta odluka šta i kako dalje.

- Činjenica je da iz odluke Ustavnog suda koja je, ponavljam, rigidna i kontraverzna, ne može izaći neki spektakularan tekst, ali ćemo posle analize videti da li se taj tekst eventualno može popraviti i na koji je to način moguće učiniti - zaključio je Bogaroški.

Napomenuo je i da je predstavnica LSV u Radnoj grupi Mirjana Tomić Jovanović jedina imala izdvojeno mišljenje u odnosu na objavljeni tekst Statuta, odnosno da se u potpunosti ne slaže sa njim.

(BILSV, 01.04.2014)



Izjave | Subota, 18. 02. 2023. | Komentara: 0

Marton: Proterati ruskog ambasadora, Rusija je iza desničarskih protesta

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton pozvao je premijerku Anu Brnabić da iz Srbije protera ruskog ambasadora Aleksandra Bocan Harčenka, ukoliko se dokaže da Rusija stoji iza desničarskih protesta.
Izjave | Četvrtak, 16. 02. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Poruka Sretenja je sloboda, sve suprotno od onog kako je vlast tumači

"Poruka Sretenja, kao dvostrukog praznika - ustanka i ustavnosti, je potpuno drugačija od one kakvom je sadašnja vlast tumači. Prava poruka je emancipacija, oslobođenje, sloboda, i to ne samo ka spolja, nego i unutrašnja, od lične vlasti i autoritarizma", izjavio je istoričar Milivoj Bešlin.
Izjave | Ponedeljak, 13. 02. 2023. | Komentara: 0

Marton: Naprednjaci su nacionalisti i putinofili, ne delimo vrednosti

Liga socijaldemokrata Vojvodine sa Srpskom naprednom strankom ne deli isti vrednosni sistem i to je sasvim jasno, poručuje za 021.rs portparol LSV Aleksandar Marton.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook