Bogaroški: Sledi analiza Nacrta statuta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 01. 04. 2014. | Komentara: 0

Bogaroški: Sledi analiza Nacrta statuta

NOVI SAD - Šef poslaničkog kluba Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je danas da, s obzirom na način na koji je Radna grupa za izradu Nacrta statuta APV formirana i kako je radila, pretpostavlja da to otvara mogućnost da i predstavnici opozicionih stranaka podrže taj tekst, jer su upravo oni imali odlučujuću ulogu u njegovom pisanju.

LSV

- Odluka Ustavnog suda Srbije ne ostavlja mnogo prostora za pisanje teksta, a ta odluka jeste rigidna u svom stavu prema Vojvodini i kontraverzna po mnogim pitanjima. Tekst počinje konstatacijom da je Vojvodina formirana Ustavom. Što ja mislim da je blago rešeno čudno – istakao je Bogaroški u izjavi za Tanjug.

On je kazao da je LSV juče prvi put dobila Nacrt statuta i da se upoznala sa tekstom, koji će, kako je kazao, biti predmet analize pravnog tima Lige, nakon čega će biti doneta odluka šta i kako dalje.

- Činjenica je da iz odluke Ustavnog suda koja je, ponavljam, rigidna i kontraverzna, ne može izaći neki spektakularan tekst, ali ćemo posle analize videti da li se taj tekst eventualno može popraviti i na koji je to način moguće učiniti - zaključio je Bogaroški.

Napomenuo je i da je predstavnica LSV u Radnoj grupi Mirjana Tomić Jovanović jedina imala izdvojeno mišljenje u odnosu na objavljeni tekst Statuta, odnosno da se u potpunosti ne slaže sa njim.

(BILSV, 01.04.2014)



Izjave | Sreda, 22. 06. 2022. | Komentara: 0

Srbija da izabere stranu civilizovanog sveta

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je vlast u Srbiji najgora na svetu jer još nije uvela sankcije. Gostujući na N1 televiziji, on je rekao i da je prepun prezira prema „konkurenciji vlasti, koja sebe laskavo naziva opozicijom“, jer im je trebalo 72 dana da primete da je počeo rat u Ukrajini.
Izjave | Ponedeljak, 20. 06. 2022. | Komentara: 0

Marton: Da je Tadić branio NIS kao što brani Kosovo, građani Srbije danas ne bi strepeli

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton osvrnuo se na najnovije političke stavove bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića. Marton je u tvitu napisao da se za vreme Tadića Srbija odrekla Naftne industrije Srbije, a sada on govori kako se država nikada neće odreći Kosova. 
Izjave | Sreda, 08. 06. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Otvoreni Balkan nije zamena za EU već stranputica

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je u razgovoru za Pobjedu da je „Otvoreni Balkan“ stranputica koja treba da pravi privide nekakvog otvaranja i integracija na Balkanu, a suštinski da uradi nešto što je potpuno drugačije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook