Proruska struja u Srbiji želi da Crna Gora nestane

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Subota, 06. 08. 2022. | Komentara: 0

Proruska struja u Srbiji želi da Crna Gora nestane

PODGORICA / NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je potpisivanje Temeljnog ugovora između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve udaljavanje od procesa evropskih integracija po standardima srpske agenture.

LSV

- Proruska struja u Srbiji ima veliki interes za nestankom Crne Gore. Golim okom je vidljivo da je ovaj čin potpisivanja ugovora sa crkvom Srbije udaljavanje sa evropskog puta, baš kao što je Srbija poslednjih godina, zaklinjući se u evropske integracije kao glavni interes vlade, postigla da je prvi put u istoriji podrška EU pala ispod pedeset odsto. Osamdeset odsto ljudi u Srbiji veruje da je njen najveći spoljnotrgovinski partner Rusija a ne Evropska unija. Permanentno ispiranje mozga je standard srpske agenture koji sledi ovaj mladić, koji nezasluženo obavlja funkciju premijera Crne Gore - kazao je Čanak.

Dodaje da Abazovića treba sprečiti da pobegne.

- Ne dajte mu da pobegne! Čim više ne bude predsednik Vlade, on će pokušati da pobegne tamo gde je sklonio pare, koje su mu obećane. Činjenica je da oni, koji su ga platili da izda Crnu Goru, njega preziru isto kao i oni koje je izdao. Izdajice niko ne poštuje a najmanje oni za čije interese to radi. Dritan Abazović je izdao put za koji se zalaže većina građana Crne Gore - istakao je Čanak.

Podseća i da je Srbija pukla kao građanska država onog momenta kad je veronauka uvedena u škole.

- Onog momenta kad popovi uđu u škole i vojsku u sekularnoj državi, ta država više nije sekularna, i to je ono što čeka Crnu Goru, ako se ne bude suprotstavila - zaključuje Čanak.

(SzILSV, 06.08.2022)Izjave | Subota, 24. 09. 2022. | Komentara: 0

LSV će dobiti novo rukovodstvo

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je odlučio da se na predstojećim stranačkim izborima ne kandiduje za predsednika stranke. On je u izjavi za televiziju Nova S istakao i da će LSV uskoro zauzeti kurs koji je prikladniji sadašnjici.
Izjave | Sreda, 21. 09. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Putin vuče Srbiju u propast zajedno sa Rusijom

Izjava ruskog predsednika Vladimira Putina, u kojoj tvrdi da redovno razgovara sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o ključnim pitanjima daljeg razvoja saradnje, samo pojačava sumnju Evropske unije u iskrenost Srbije na evropskom putu, rekao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. 
Izjave | Sreda, 21. 09. 2022. | Komentara: 0

Marton: Čanak ostaje sa nama

Portparol LSV Aleksandar Marton kaže da Liga uvažava odluku Nenada Čanka, da se on povuče sa čela, ali da on svakako ostaje sa ligašima. Podseća da je Čanak i dalje pokrajinski poslanik.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook