Bogaroški: Zatečeni smo stavom SVM

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 03. 11. 2014. | Komentara: 0

Bogaroški: Zatečeni smo stavom SVM

NOVI SAD - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i novoizabrani pokrajinski sekretar za pljoprivredu Branislav Bogaroški izjavio je danas da su u LSV i u vladajućoj koaliciji u Vojvodini zatečeni stavom Saveza vojvođanskih Mađara tokom glasanja o rekonstrukciji pokrajinske vlade.

LSV

Bogaroški je nakon sednice Skupštine AP Vojvodine, na kojoj je potvrđen predlog o rekonstrukciji pokrajinske vlade, rekao novinarima da Savez vojvođanskih Mađara nije najavio da u glasanju o izboru novih članova pokrajinske vlade neće učestvovati.
– Jako mi je žao što predlog o rekonstrukciji vlade nije dobio jedinstvenu podršku vladajuće koalicije i što današnjom sednicom nije stavljena tačka na razmirice unutar vladajuće koalicije u pokrajini – rekao je Bogaroški. 
On je kazao da mu je žao što je za rekonstrukciju pokrajinske vlade glasalo 63 poslanika, ali je dodao da i 63 poslanika predstavljaju većinu u pokrajinskom parlamentu.
Na pitanje novinara da li način glasanja SVM-a može za posledicu imati smenu Ištvna Pastora sa mesta predsednika Skupštine, Bogaroški je rekao da će se o tome razgovarati u narednom periodu, ali je naglasio da je Vojvodini sada neophodna stabilnost.
– Danšnji stav SVM-a nije bio najavljen i ponavljam, poprilično smo zatečeni i to će zahtevati dodatne analize i razgovore, a u kom pravcu će ići te analize, ostaje da se vidi – rekao je Bogaroški.

(BILSV, 03. 11. 2014)



Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Mandati pripadaju odbornicima

NOVI SAD - Sednica Skupštine grada Novog Sada, koja je trebalo da bude održana juče, odložena je za naredni petak, pošto, ni posle jednosatne pauze, vladajuća većina nije uspela da obezbedi kvorum jer je 11 odbornika Ujedinjenih regiona Srbije odlučilo da ne učestvuje u radu sednice, piše današnji Dnevnik.
Izjave | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevic: Vojvodjanska kancelarija će ubrzati EU integracije Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević izjavila je da je zadovoljna današnjom odlukom Vlade Republike Srbije da da saglasnost na otvaranje kancelarije AP Vojvodine u Briselu.
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, povodom obeležavanja 12 godina od početka NATO bombardovanja Srbije i Dana sećanja na poginule u NATO bombardovanju, položili su danas venac na spomen obeležje u krugu kasarne Vojske Srbije "Jugovićevo".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook