Bolje je i danima razgovarati, nego ćutati i probleme stavljati pod tepih

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 28. 09. 2019. | Komentara: 0

Bolje je i danima razgovarati, nego ćutati i probleme stavljati pod tepih

NOVI SAD – Ukoliko dođe do dijaloga svih političkih partija sa javnim servisom, o čemu se spekuliše ovih dana, Liga socijaldemokrata Vojvodine će u njemu učestvovati.

LSV

- LSV smatra da je uloga RTS, kao medijskog Javnog servisa naše države, zakonom jasno precizirana. RTS ima obavezu objektivnog informisanja svih građana Republike Srbije, u šta spada i ravnopravan tretman svih političkih stranaka - kaže za Talas portparol LSV-a Aleksandar Marton.

On dodaje da je samo potrebno da RTS poštuje zakon, ali da se LSV, naravno, zalaže za dijalog, ukoliko je on potreban za razjašnjavanje mogućih nedoumica.

- Bolje je i danima razgovarati i rešavati probleme, nego ćutati i probleme stavljati pod tepih. Javni servis ima bitnu ulogu u našem društvu. Mi ga vidimo kao nezavisnu instituciju na čiji rad politika ne sme da ima uticaj. Kao rezime ponavljam ono što sam maločas rekao. Samo poštovati Zakon i problemi će postati sve manji - zaključuje Marton.

(SzILSV, 28.09.2019)




Izjave | Utorak, 29. 11. 2022. | Komentara: 0

Mrnuštik: Deca nisu igračke, žene nisu pokretne materice

Deca nisu igračke da se mogu deliti kako tvrde Dveri, niti smo mi žene pokretne materice da nas tako posmatraju. Dalje ruke od naših reproduktivnih prava, dalje ruke od naših materica. Neće moći i neće vam proći, kaže članica Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Mrnuštik
Izjave | Ponedeljak, 28. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Vreme je da ponudimo vrednosnu i političku alternativu Vučiću i njegovim saveznicima

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio jie da je najava Ivice Dačića da će obilaznica oko Beograda poneti ime Milutina Mrkonjića u skladu sa svime što nam se događa, te da je pitanje dana kada će rehabilitovati Slobodana Miloševića.
Izjave | Petak, 25. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina je deo Srbije, nacionalističke ideje treba sankcionisati

Komentarišući šal Viktora Orbana, na kojem je prikazana velika Mađarska koja obuhvata teritorije Hrvatske, Slovačke, Rumunije, Ukrajine i Vojvodine, ali i druge slične incidente mađarskog premijera, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kaže da je Vojvodina deo Srbije, a da se nacionalističke ideje moraju sankcionisati.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook