Bolje je i danima razgovarati, nego ćutati i probleme stavljati pod tepih

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 28. 09. 2019. | Komentara: 0

Bolje je i danima razgovarati, nego ćutati i probleme stavljati pod tepih

NOVI SAD – Ukoliko dođe do dijaloga svih političkih partija sa javnim servisom, o čemu se spekuliše ovih dana, Liga socijaldemokrata Vojvodine će u njemu učestvovati.

LSV

- LSV smatra da je uloga RTS, kao medijskog Javnog servisa naše države, zakonom jasno precizirana. RTS ima obavezu objektivnog informisanja svih građana Republike Srbije, u šta spada i ravnopravan tretman svih političkih stranaka - kaže za Talas portparol LSV-a Aleksandar Marton.

On dodaje da je samo potrebno da RTS poštuje zakon, ali da se LSV, naravno, zalaže za dijalog, ukoliko je on potreban za razjašnjavanje mogućih nedoumica.

- Bolje je i danima razgovarati i rešavati probleme, nego ćutati i probleme stavljati pod tepih. Javni servis ima bitnu ulogu u našem društvu. Mi ga vidimo kao nezavisnu instituciju na čiji rad politika ne sme da ima uticaj. Kao rezime ponavljam ono što sam maločas rekao. Samo poštovati Zakon i problemi će postati sve manji - zaključuje Marton.

(SzILSV, 28.09.2019)




Izjave | Utorak, 07. 06. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Bocan-Harčenko bi zbog pretnje trebalo da bude persona non grata

Uveren sam da bi poseta Sergeja Lavrova, da je do nje došlo, ugrozila inicijativu „Otvoreni Balkan“, jer je agresija Ruske Federacije na Ukrajinu jasno pokazala karakter režima u Moskvi. To je totalitarni agresivni režim koji ima svoje imperijalne ideje i za njega je čitava planeta igralište na kome se nema milosti ni za koga, osim za interese Ruske Federacije, navodi za Danas Nenad Čanak.
Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2022. | Komentara: 0

Aleksandar Vulin je ruski špijun

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak optužio je Rusiju da stoji iza sajber napada, odnosno dojava o bombama u Srbiji i regionu, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, sve s ciljem pravljenja novih žarišta nakon invazije na Ukrajinu.
Izjave | Utorak, 24. 05. 2022. | Komentara: 0

Trenutna politika Srbije nije hrabrost. Hrabrost je uvesti sankcije Moskvi

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kritikovao je stav premijerke Ane Brnabić u pogledu odnosa Srbije prema ruskoj agresiji na Ukrajinu, te pozvao vlast u Srbiji da konačno uvedu sankcije Moskvi.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook