Bolje je i danima razgovarati, nego ćutati i probleme stavljati pod tepih

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 28. 09. 2019. | Komentara: 0

Bolje je i danima razgovarati, nego ćutati i probleme stavljati pod tepih

NOVI SAD – Ukoliko dođe do dijaloga svih političkih partija sa javnim servisom, o čemu se spekuliše ovih dana, Liga socijaldemokrata Vojvodine će u njemu učestvovati.

LSV

- LSV smatra da je uloga RTS, kao medijskog Javnog servisa naše države, zakonom jasno precizirana. RTS ima obavezu objektivnog informisanja svih građana Republike Srbije, u šta spada i ravnopravan tretman svih političkih stranaka - kaže za Talas portparol LSV-a Aleksandar Marton.

On dodaje da je samo potrebno da RTS poštuje zakon, ali da se LSV, naravno, zalaže za dijalog, ukoliko je on potreban za razjašnjavanje mogućih nedoumica.

- Bolje je i danima razgovarati i rešavati probleme, nego ćutati i probleme stavljati pod tepih. Javni servis ima bitnu ulogu u našem društvu. Mi ga vidimo kao nezavisnu instituciju na čiji rad politika ne sme da ima uticaj. Kao rezime ponavljam ono što sam maločas rekao. Samo poštovati Zakon i problemi će postati sve manji - zaključuje Marton.

(SzILSV, 28.09.2019)




Izjave | Subota, 04. 08. 2012. | Komentara: 0

Uprava za nadzor je kvazi SDK

NOVI SAD - Obrazlažući podnete amandmane, koje je na Predlog zakona o izmenama Zakona o Narodnoj banci Srbije podnela poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine, narodni poslanik Đorđe Stojšić naveo je da bi član 3 i član 10 trebalo izbrisati iz Predloga, jer se tiču Uprave za nadzor nad finansijskim institucijama čijim bi se formiranjem neke funkcije izmestile iz delokruga guvernera.
Izjave | Petak, 03. 08. 2012. | Komentara: 0

LSV amandmanom sprečila monetarnu nestabilnost

Amandman na član 18. Predloga zakona o izmenama Zakona o Narodnoj banci Srbije, koji je podnela odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine, usvojen je na današnjoj sednici Odbora za finansije Skupštine Srbije.
Izjave | Petak, 03. 08. 2012. | Komentara: 0

Grujić: Puštanje Lasla Šaša bio jedini mogući završetak

NOVI SAD - Potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić pozdravio je danas odluku o pomilovanju Lasla Šaša i istakao da je to bio jedini mogući završetak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook