Bolje je i danima razgovarati, nego ćutati i probleme stavljati pod tepih

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 28. 09. 2019. | Komentara: 0

Bolje je i danima razgovarati, nego ćutati i probleme stavljati pod tepih

NOVI SAD – Ukoliko dođe do dijaloga svih političkih partija sa javnim servisom, o čemu se spekuliše ovih dana, Liga socijaldemokrata Vojvodine će u njemu učestvovati.

LSV

- LSV smatra da je uloga RTS, kao medijskog Javnog servisa naše države, zakonom jasno precizirana. RTS ima obavezu objektivnog informisanja svih građana Republike Srbije, u šta spada i ravnopravan tretman svih političkih stranaka - kaže za Talas portparol LSV-a Aleksandar Marton.

On dodaje da je samo potrebno da RTS poštuje zakon, ali da se LSV, naravno, zalaže za dijalog, ukoliko je on potreban za razjašnjavanje mogućih nedoumica.

- Bolje je i danima razgovarati i rešavati probleme, nego ćutati i probleme stavljati pod tepih. Javni servis ima bitnu ulogu u našem društvu. Mi ga vidimo kao nezavisnu instituciju na čiji rad politika ne sme da ima uticaj. Kao rezime ponavljam ono što sam maločas rekao. Samo poštovati Zakon i problemi će postati sve manji - zaključuje Marton.

(SzILSV, 28.09.2019)




Izjave | Ponedeljak, 16. 01. 2012. | Komentara: 0

LDP se ne bori za autonomiju

Predsednik LDP Čedomir Jovanović je dok je bio na vlasti činio sve suprotno od onog za šta se danas zalaže kada je u pitanju autonomija Vojvodine. Saradnja sa LDP posle izbora je moguća ali na jasno dogovorenim ciljevima, kaže za Danas Aleksandra Jerkov, poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj skupštini Republike Srbije.
Izjave | Nedelja, 15. 01. 2012. | Komentara: 0

Crkva ne treba da se bavi politikantstvom

NOVI SAD – Komentarišući optužbe Eparhije bačke da će 70. godišnjica novosadske Racije biti obeležena sa dve odvojene komemoracije zbog sukoba Srpske pravoslavne crkve i vlasti Novog Sada, predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović kaže za današnji Dnevnik da je situacija zapravo drugačija.
Izjave | Nedelja, 15. 01. 2012. | Komentara: 0

Niko nema tapiju na osnivanje stranke

NOVI SAD – Komentarišući optužbe predsednika Rusinske demokratske stranke Miroslava Besermenjija da je osnivanje stranke „Zajedno za Vojvodinu“ zapravo manipulacija Lige socijaldemokrata Vojvodine, portparolka LSV Aleksandra Jerkov rekla je za Blic da „niko nema tapiju na osnivanje stranke, pa zašto bi to Berermenji uskraćivao Oleni Papugi koja i dalje ostaje članica Lige“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook