Čanak sa OEBS-om razgovarao o održavanju izbora na Kosovu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 23. 03. 2017. | Komentara: 0

Čanak sa OEBS-om razgovarao o održavanju izbora na Kosovu

BEOGRAD - Predsednički kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak najavio je večeras da će razgovarati sa predstavnicima Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) na Kosovu zbog mogućih nepravilnosti tokom glasanja na predsedničkim izborima. Čanak je, posle sastanka sa posmatračkom Misijom OEBS-a u Beograd rekao novinarima da će "najkasnije u narednih 48 sati" razgovarati sa predstavnicima Misije OEBS-a na Kosovu. On je dodao da se s posmatračkom misijom te organizacije sastao "da bi se raspravili nedoumice oko legitimiteta izbora na Kosovu o čemu je Republička izborna komisija (RIK) juče donela uputstvo". Predsednički kandidat LSV je rekao i da je to inače četvrto uputstvo koje je doneto sa istim tekstom. 

LSV

- Složili smo se da oni ne mogu ništa da učine na tome osim da posmatraju izbore a da se za bezbednost i regularnost izbora obratimo Misiji OEBS-a na Kosovu, a to ću i učiniti najkasnije u narednih 48 sati, a pre sledeće sednice RIK-a - rekao je on. Dodao je da će sa predstavnicima OEBS-a na Kosovu razgovarati o sprečavanju eventualnih manipulacija tokom glasanja.

- Razgovaraćemo kako bi se razjasnili oko toga na koji način će konrektno sprečiti eventualnu manipulaciju glasovima građana Kosova koji će izaći na izbore - rekao je Čanak. Prema njegovim rečima, cilj tih razgovara je i da se spreči opstrukcija izbora u celini jer, kako je naveo, sumnja u legitimitet glasanja na Kosovu.

 (BILSV, 23.03.2017)




Izjave | Ponedeljak, 20. 06. 2022. | Komentara: 0

Marton: Da je Tadić branio NIS kao što brani Kosovo, građani Srbije danas ne bi strepeli

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton osvrnuo se na najnovije političke stavove bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića. Marton je u tvitu napisao da se za vreme Tadića Srbija odrekla Naftne industrije Srbije, a sada on govori kako se država nikada neće odreći Kosova. 
Izjave | Sreda, 08. 06. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Otvoreni Balkan nije zamena za EU već stranputica

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je u razgovoru za Pobjedu da je „Otvoreni Balkan“ stranputica koja treba da pravi privide nekakvog otvaranja i integracija na Balkanu, a suštinski da uradi nešto što je potpuno drugačije.
Izjave | Utorak, 07. 06. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Bocan-Harčenko bi zbog pretnje trebalo da bude persona non grata

Uveren sam da bi poseta Sergeja Lavrova, da je do nje došlo, ugrozila inicijativu „Otvoreni Balkan“, jer je agresija Ruske Federacije na Ukrajinu jasno pokazala karakter režima u Moskvi. To je totalitarni agresivni režim koji ima svoje imperijalne ideje i za njega je čitava planeta igralište na kome se nema milosti ni za koga, osim za interese Ruske Federacije, navodi za Danas Nenad Čanak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook