Čanak sa OEBS-om razgovarao o održavanju izbora na Kosovu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 23. 03. 2017. | Komentara: 0

Čanak sa OEBS-om razgovarao o održavanju izbora na Kosovu

BEOGRAD - Predsednički kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak najavio je večeras da će razgovarati sa predstavnicima Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) na Kosovu zbog mogućih nepravilnosti tokom glasanja na predsedničkim izborima. Čanak je, posle sastanka sa posmatračkom Misijom OEBS-a u Beograd rekao novinarima da će "najkasnije u narednih 48 sati" razgovarati sa predstavnicima Misije OEBS-a na Kosovu. On je dodao da se s posmatračkom misijom te organizacije sastao "da bi se raspravili nedoumice oko legitimiteta izbora na Kosovu o čemu je Republička izborna komisija (RIK) juče donela uputstvo". Predsednički kandidat LSV je rekao i da je to inače četvrto uputstvo koje je doneto sa istim tekstom. 

LSV

- Složili smo se da oni ne mogu ništa da učine na tome osim da posmatraju izbore a da se za bezbednost i regularnost izbora obratimo Misiji OEBS-a na Kosovu, a to ću i učiniti najkasnije u narednih 48 sati, a pre sledeće sednice RIK-a - rekao je on. Dodao je da će sa predstavnicima OEBS-a na Kosovu razgovarati o sprečavanju eventualnih manipulacija tokom glasanja.

- Razgovaraćemo kako bi se razjasnili oko toga na koji način će konrektno sprečiti eventualnu manipulaciju glasovima građana Kosova koji će izaći na izbore - rekao je Čanak. Prema njegovim rečima, cilj tih razgovara je i da se spreči opstrukcija izbora u celini jer, kako je naveo, sumnja u legitimitet glasanja na Kosovu.

 (BILSV, 23.03.2017)




Izjave | Ponedeljak, 07. 03. 2011. | Komentara: 0

Ligaši ističu zastave širom Vojvodine

NOVI SAD - Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine, u poslednjih nedelju dana, smanjili su broj lokalnih samouprava u pokrajini u kojima nisu bile istaknute zastave Vojvodine. Sada se vojvođanska trobojka vijori u 32 od ukupno 45 opština i gradova, piše današnja Politika.
Izjave | Petak, 04. 03. 2011. | Komentara: 0

Osuda zloupotrebe dece u političke svrhe

NOVI SAD - Savet za javni red i mir i bezbednost Supštine grada osudio je juče govor mržnje i izazivanje rasne i verske netrpeljivosti i pozvao policiju da utvrdi i procesuira odgovorne za protest na kojem se to dogodilo, koji je održan 17. februara u Novom Sadu povodom dana proglašenja nezavisnosti Kosova.
Izjave | Subota, 30. 10. 2010. | Komentara: 0

Jerkov: Mladić mora biti uhapšen

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov iz javila je za Nacionalni građanski da Ratko Mladić mora biti uhapšen bez obzira na ekonomsku krizu, jer to nije samo obaveza Srbije prema međunarodnoj zajednici već i prema njenim građanima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook