Čanak: Alternativa razgovoru je nasilje, a to smo prevazišli

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 20. 08. 2017. | Komentara: 0

Čanak: Alternativa razgovoru je nasilje, a to smo prevazišli

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je za Blic da je svako ko postavlja pitanje o dijalogu opozicije sa vlastima dužan da kaže koja je alternativa razgovoru. Odgovarajući na pitanja može li se biti opozicija a razgovarati sa Vučićem, i može li ovakva opozicija ujedinjena na beogradske izbore, on je rekao da je alternativa razgovorima nasilje, a oni koji govore o dokazivanju opozicionog delovanja kroz odsustvo razgovora skrivaju sopstvenu bezidejnost.

LSV

- Što se tiče dogovora opozicije, recimo za beogradske izbore, razlike su tolike da ne mogu prevazići priču o Vučiću kao arhineprijatelju. U akciono jedinstvo demokratski orijentisanih snaga i Dveri ne verujemo jer bi to svakako odbilo pristalice i jednih i drugih. A svako ko postavlja pitanje o dijalogu sa vlastima, mora da mi kaže koja je alternativa razgovoru, jer, koliko ja znam, jedina alternativa je nasilje, a bio sam uveren da smo tu fazu političkog razvoja prevazišli odlaskom Slobodana Miloševića. Priča o dokazivanju istinitosti opozicionog delovanja kroz odsustvo razgovora sa bilo kim je isključivo skrivanje sopstvene bezidejnosti – kazao je Čanak.

(BILSV, 20.08.2017)



Izjave | Ponedeljak, 07. 03. 2011. | Komentara: 0

Ligaši ističu zastave širom Vojvodine

NOVI SAD - Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine, u poslednjih nedelju dana, smanjili su broj lokalnih samouprava u pokrajini u kojima nisu bile istaknute zastave Vojvodine. Sada se vojvođanska trobojka vijori u 32 od ukupno 45 opština i gradova, piše današnja Politika.
Izjave | Petak, 04. 03. 2011. | Komentara: 0

Osuda zloupotrebe dece u političke svrhe

NOVI SAD - Savet za javni red i mir i bezbednost Supštine grada osudio je juče govor mržnje i izazivanje rasne i verske netrpeljivosti i pozvao policiju da utvrdi i procesuira odgovorne za protest na kojem se to dogodilo, koji je održan 17. februara u Novom Sadu povodom dana proglašenja nezavisnosti Kosova.
Izjave | Subota, 30. 10. 2010. | Komentara: 0

Jerkov: Mladić mora biti uhapšen

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov iz javila je za Nacionalni građanski da Ratko Mladić mora biti uhapšen bez obzira na ekonomsku krizu, jer to nije samo obaveza Srbije prema međunarodnoj zajednici već i prema njenim građanima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook