Čanak: LSV ne ulazi u Vladu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 07. 06. 2016. | Komentara: 0

Čanak: LSV ne ulazi u Vladu

BEOGRAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da je i ranije govorio da neće ući u Vladu Srbije, prenosi Beta. On je nakon konsultacija sa mandatarom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem rekao da je došao da čuje šta mandatar ima da kaže o budućnosti zemlje, te da o konkretnim stvarima i sastavu republičke i pokrajinske vlade nije bilo reči, što ostaje za sledeće konsultacije - "za sedam do 10 dana", prenosi Tanjug.

LSV

- Dobili smo jednu optimističku sliku privrednog razvoja i ako se upola ostvari bilo bi dobro - rekao je Čanak novinarima nakon zajedničkog sastanka koji su on i lider LDP-a imali sa mandatarom.

Lider LSV je istakao da je glavno pitanje na mandataru da smisli koji je najbolji način da realizuje ono što im je predočio na sastanku. Kako je rekao, osnovni principi i vrednosni sistem su vrlo bliski i na njima se može formirati saradnja. On je dodao da je evidentno da je "balkansko bure baruta" ponovo u žiži pažnje međunarodne pažnje.

- Obaveza svakog odgovornog je da uradi sve što je moguće na stabilizaciji društva, jer nam novi požari u Srbiji ne trebaju i oko toga smo postigli saglasnost - rekao je Čanak i dodao da se o svemu mora razgovarati parlamentarnim putem, uz potpunu transparentnost, preneo je Tanjug.

 (BILSV, 07.06.2016)



Izjave | Ponedeljak, 28. 03. 2011. | Komentara: 0

Amandman LSV omogućava osnivanje Komisije za lustraciju

BEOGRAD - Narodna skupština Republike Srbije usvojila je amandman Lige socijaldemokrata Vojvodine na Zakon o ministarstvima, kojim je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu obavezano na formiranje i obezbeđivanje uslova za rad i položaj Komisije za ispitivanje odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatije kao Komisija za lustraciju.
Izjave | Nedelja, 27. 03. 2011. | Komentara: 0

Čanak i Cvetković se dogovorili oko izrade zakona o imovini Vojvodine

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastao se danas sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem u Beogradu kako bi razgovarali o usvajanju zakona o imovini Vojvodine i lokalnih samouprava, kao i finansiranju Pokrajine. Nakon razgovora, Čanak je novinarima rekao da je, nakon što je završena rekonstrukcija Vlade, vreme da i pitanja imovine pokrajine dođu na dnevni red i naglasio da su za Vojvodinu značajna tri zakona: Zakon o imovini Vojvodine, Zakon o imovini lokalne samouprave i Zakon o finansiranju Vojvodine.
Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: LSV insistira na otvaranju kancelarije Vojvodine u Briselu još od usvajanja Statuta

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov izjavila je za današnju Pravdu da je LSV na otvaranju kancelarije u Briselu insistirala od usvajanja Statauta AP Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook