Čanak: Ne postoje pravne prepreke za formiranje policijske uprave za Vojvodinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 03. 04. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Ne postoje pravne prepreke za formiranje policijske uprave za Vojvodinu

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je danas za Blic da ne vidi u čemu je problem da se realizuje zahtev LSV oko formiranja kooordinatora između sedam vojvođanskih policijskih uprava i centrale MUP-a u Beogradu budući da, kako tvrdi, za to ne postoje ustavne i pravne prepreke.

Čanak ocenjuje da bi jedino mogao da bude problem u tome što za realizaciju tog zahteva nema političke volje i povodom toga najavljuje da će uskoro razgovarati sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem.

"Na tome insistiramo dugi niz godina. Ali, očigledno je da nema političke volje. A ako je već u pitanju politička volja, hajde da vidimo da li i dalje postoji višedecenijska paranoja od svega što dolazi iz Vojvodine " kaže Čanak. On dodaje da je o ovom zahtevu obavestio i premijera Mirka Cvetkovića. U LSV-u objašnjavaju da ne insistiraju na formiranju vojvođanske policije, nego da traže neku vrstu međuorgana vlasti koji bise bavio koordinacijom između sedam policijskih uprava u Vojvodini i Beograda. Time bi se, kažu, povećala efikasnost organa bezbednosti u pokrajini "koji za svaku ozbiljniju akciju moraju da traže saglasnost Beograda".

(BILSV, 01. 04. 2011.)




Izjave | Sreda, 21. 03. 2012. | Komentara: 0

Finale fudbalskog kupa u Novom Sadu

NOVI SAD – Danas se odigravaju prvi mečevi polufinala fudbalskog kupa Srbije, u kojima se sastaju Crvena zvezda - Partizan i Vojvodina - Borac, a ovogodišnje izdanje kupa biće upamćeno po tome što se prvi put u istoriji neće igrati u Beogradu, već u Novom Sadu, piše danas Politika.
Izjave | Ponedeljak, 19. 03. 2012. | Komentara: 0

Odluka o predsedničkim izborima je na Borisu Tadiću

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je u emisiji Politbiro na RTV-u, na pitanje da li očekuje raspisivanje predsedničkih izbora, da takva mogućnost postoji i da bi to sa jedne strane bilo razumljivo, s obzirom na to da postoje razlozi zašto bi predsednički izbori trebalo da se održe zajedno sa svim ostalim.
Izjave | Četvrtak, 15. 03. 2012. | Komentara: 0

Očekujem korektan politički duel

ZRENJANIN – Komentarišući kandidaturu za prvog čoveka grada, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš istakao je juče za RTS da će LSV u duel za gradonačelničku funkciju, sa prijateljima iz Demokratske stranke, ući u jedan korektan politički duel.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook