Čanak: Nikolićev štrajk je bio falsifikat od samog početka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 25. 04. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Nikolićev štrajk je bio falsifikat od samog početka

BEOGRAD - Priča o štrajku glađu i žeđu Tomislava Nikolića od samog početka je bila falsifikat, jer u svemu tome nije bilo nikakve ideje, smisla, razloga, programa ili koncepta, ocenio je sinoć u Utisku nedelje lider LSV Nenad Čanak. On je podsetio da radikali nikada ne umiru za svoje ciljeve, već da u smrt teraju druge, te da je isti epilog sa štrajkom glađu do smrti bio i u slučaju štrajka Nikolićevog bivšeg šefa Vojislava Šešelja.

"Kad ste vi čuli u istoriji svih štrajkova svime da neko štrajkuje glađu u bolnici? Možete štrajkovati glađu u zatvoru, možete na ulici ispred institucije protiv koje štrajkujete. A da štrajkuješ u bolnici, pa to je stvarno uvredljivo " naveo je Čanak.

Odsustvo programa i ideje

Lider LSV je istakao da nema govora o destabilizaciji političkih prilika u Srbiji, budući da ni sam Tomislav Nikolić ne zna šta zapravo hoće. Traži vanredene izbore kad već treba da se dese, dodao je Čanak.

"Vanredni izbori se traže godinu dana posle izbora, kad ne valja nešto u državi ili kad se nešto raspalo pa ne funkcioniše. O čemu se ovde radi? Vanredni izbori su supstitut za odsustvo programa, elementarne ideje šta da se radi " zaključio je Čanak. On je rekao i da Nikolić nikako nije pobedio u ovoj situaciji, bez obzira na tumačenje naprednjaka.

"To je stara doktrina kojom su objašnjavali Ričardu Niksonu šta da se radi sa Vijetnamom kada su izgubili rat: Ajde da proglasimo pobedu, pa da bežimo. Ovo je ista stvar " kaže Čanak ističući da je Nikolić veoma jasno rekao šta će uraditi, pa zatim nije održao reč.

Pravac penzija

"Zato sam mu i preporučio da počne da jede, prima penziju, igra se sa unucima i završi političku karijeru. On to verovatno neće uraditi " kaže Čanak. Tumačeći istraživanja javnog mnjenja po kojima su naprednjaci trenutno najjači u Srbiji, Čanak je rekao da je jedini način da se utvrdi ko je najjači da se izađe na izbore, a oni treba da budu raspisani i održani u skladu sa propisanim procedurama.

"Istraživanja su govorila da smo na prošlim izborima mi negde na 4,7 odsto, dakle da ne prelazimo cenzus. Završili smo sa nešto oko 10 posto. Tako je bilo, prebrojani su glasovi, pa se zna koliko je ko dobio " rekao je Čanak. On navodi da nema nikakve informacije o pregovorima DS i SNS, o kojima se u javnosti neprekidno nagađa, i ponovio da je Nikolićev potez potez očajnika i najobičniji pucanj u prazno.

(BILSV, 25. 04. 2011.)
Izjave | Nedelja, 19. 11. 2023. | Komentara: 0

Opozicija da shvati da je i u Vojvodini moguća promena

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je da Ligi i drugim opozicionim strankama atmosfera, u kojoj su pokrajinski izbori raspisani, ide na ruku. 
Izjave | Subota, 11. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti jedan od faktora promene vlasti

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je jedan od razloga što još nisu raspisani pokrajinski izbori to što naprednjaci nisu sigurni u pobedu u Vojvodini.
Izjave | Utorak, 07. 11. 2023. | Komentara: 0

Beograd i Vojvodina mogu da naprave promenu u Srbiji

Upitan da prokomentariše negativnu kampanju režimskih medija i vlasti protiv Vladimira Obradovića, kandidata za gradonačelnika liste „Srbija protiv nasilja“, predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš kaže da je „očekivana pobeda opozicije u Beogradu, početak rušenja režima Aleksandra Vučića“.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook