Čanak: Nikolićev štrajk je bio falsifikat od samog početka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 25. 04. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Nikolićev štrajk je bio falsifikat od samog početka

BEOGRAD - Priča o štrajku glađu i žeđu Tomislava Nikolića od samog početka je bila falsifikat, jer u svemu tome nije bilo nikakve ideje, smisla, razloga, programa ili koncepta, ocenio je sinoć u Utisku nedelje lider LSV Nenad Čanak. On je podsetio da radikali nikada ne umiru za svoje ciljeve, već da u smrt teraju druge, te da je isti epilog sa štrajkom glađu do smrti bio i u slučaju štrajka Nikolićevog bivšeg šefa Vojislava Šešelja.

"Kad ste vi čuli u istoriji svih štrajkova svime da neko štrajkuje glađu u bolnici? Možete štrajkovati glađu u zatvoru, možete na ulici ispred institucije protiv koje štrajkujete. A da štrajkuješ u bolnici, pa to je stvarno uvredljivo " naveo je Čanak.

Odsustvo programa i ideje

Lider LSV je istakao da nema govora o destabilizaciji političkih prilika u Srbiji, budući da ni sam Tomislav Nikolić ne zna šta zapravo hoće. Traži vanredene izbore kad već treba da se dese, dodao je Čanak.

"Vanredni izbori se traže godinu dana posle izbora, kad ne valja nešto u državi ili kad se nešto raspalo pa ne funkcioniše. O čemu se ovde radi? Vanredni izbori su supstitut za odsustvo programa, elementarne ideje šta da se radi " zaključio je Čanak. On je rekao i da Nikolić nikako nije pobedio u ovoj situaciji, bez obzira na tumačenje naprednjaka.

"To je stara doktrina kojom su objašnjavali Ričardu Niksonu šta da se radi sa Vijetnamom kada su izgubili rat: Ajde da proglasimo pobedu, pa da bežimo. Ovo je ista stvar " kaže Čanak ističući da je Nikolić veoma jasno rekao šta će uraditi, pa zatim nije održao reč.

Pravac penzija

"Zato sam mu i preporučio da počne da jede, prima penziju, igra se sa unucima i završi političku karijeru. On to verovatno neće uraditi " kaže Čanak. Tumačeći istraživanja javnog mnjenja po kojima su naprednjaci trenutno najjači u Srbiji, Čanak je rekao da je jedini način da se utvrdi ko je najjači da se izađe na izbore, a oni treba da budu raspisani i održani u skladu sa propisanim procedurama.

"Istraživanja su govorila da smo na prošlim izborima mi negde na 4,7 odsto, dakle da ne prelazimo cenzus. Završili smo sa nešto oko 10 posto. Tako je bilo, prebrojani su glasovi, pa se zna koliko je ko dobio " rekao je Čanak. On navodi da nema nikakve informacije o pregovorima DS i SNS, o kojima se u javnosti neprekidno nagađa, i ponovio da je Nikolićev potez potez očajnika i najobičniji pucanj u prazno.

(BILSV, 25. 04. 2011.)
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook