Čanak: Pajtić ruši sam sebe, ne rušimo vlast u Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 11. 06. 2014. | Komentara: 0

Čanak: Pajtić ruši sam sebe, ne rušimo vlast u Vojvodini

BEOGRAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak odbacio je danas navode da, iniciranjem nove većine u pokrajinskom parlamentu oko promene izbornog zakona, ruši koaliciju i vlast u Vojvodini, navodeći da vojvođanski premijer Bojan Pajtić "ruši sam sebe".

LSV
 
- Još nijednom nismo došli u poziciju da predlog vlade nema većinu. Kada predlog nema većinu, onda koalicije nema - rekao je Čanak u intervjuu za NIN.
 
Na pitanje hoće li LSV podržati zahteve za prevremenim izborima u Vojvodini, Čanak je odgovorio da hoće „ako ne bude drugog rešenja i ukoliko ne bude moguće da se napravi neka funkcionalna vlada“.  
 
Lider LSV je naveo da o rekonstrukciji vojvođanske vlade sa Pajtićem razgovara zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš. Čanak smatra da je neophodna promena odnosa sa DS Bojana Pajtića i SVM Ištvana Pastora.
 
- Koalicija sasvim sigurno ne postoji u obliku u kom je postojala i to je tako već nekoliko meseci, od kada je SVM ušao u republičku vladu čiji je nosilac SNS - naveo je on.
 
Povodom izjava da ruši vojvođanskog premijera, Čanak je naveo da Pajtić „ruši sam sebe i to ne od juče, time što, umesto da širi bazu svoje podrške, on ju je stalno sužavao“.
 
(BILSV, 11.06.2014)




Izjave | Subota, 04. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Građani Srbije imaju pravo na evropsku budućnost i bolji život

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da se nada da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić potpisati evropski predlog za Kosovo jer je to, kako je rekao, podrška normalnom životu. U suprotnom bi, prema njegovim rečima, bio sprečen ekonomski napredak.
Izjave | Petak, 03. 02. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Evropski sporazum za Kosovo je sporazum za mir

Istoričar dr Milivoj Bešlin smatra da događanja na sednici Skupštine Srbije potvrđuju da „živimo neprekidno u jednom rijaliti šou programu neprekidno“.
Izjave | Ponedeljak, 30. 01. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Prihvatiti francusko-nemački predlog, EU nema alternativu

Liga socijaldemokrata Vojvodine se zalaže za prihvatanje evropskog predloga o Kosovu, jer smatra da ulazak Srbije u Evropsku uniju nema alternativu, izjavio je predsednik LSV Bojan Kostreš i poručio da "između racija i emocija, moramo da izaberemo racio".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook