Čanak: Predlog evroparlamentaraca nije savršen, ali je korak napred

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 09. 09. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Predlog evroparlamentaraca nije savršen, ali je korak napred

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da predlog evroparlamentaraca o poboljšanju izbornih uslova u Srbiji „nije savršen“, ali da je LSV spremna da ga podrži.

LSV

- Spremni smo da podržimo predlog evroparlamentaraca iako nije savršen, zato što smatramo da se za izborne uslove mora boriti i da oni neće odjednom biti poboljšani već se do demokratskog izbornog procesa može doći postepeno - rekao je Čanak agenciji Beta.

Dodao je da, bez obzira što nije prihvaćen predlog te stranke za organizaciju Srbije u pet izbornih jedinica, kao i drugi predlozi kojima treba promeniti suštinu izbornog procesa u Srbiji, LSV ipak smatra da je to „korak unapred“ i da će ga zato podržati.

(SzILSV, 09.09.2021)




Izjave | Utorak, 07. 06. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Bocan-Harčenko bi zbog pretnje trebalo da bude persona non grata

Uveren sam da bi poseta Sergeja Lavrova, da je do nje došlo, ugrozila inicijativu „Otvoreni Balkan“, jer je agresija Ruske Federacije na Ukrajinu jasno pokazala karakter režima u Moskvi. To je totalitarni agresivni režim koji ima svoje imperijalne ideje i za njega je čitava planeta igralište na kome se nema milosti ni za koga, osim za interese Ruske Federacije, navodi za Danas Nenad Čanak.
Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2022. | Komentara: 0

Aleksandar Vulin je ruski špijun

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak optužio je Rusiju da stoji iza sajber napada, odnosno dojava o bombama u Srbiji i regionu, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, sve s ciljem pravljenja novih žarišta nakon invazije na Ukrajinu.
Izjave | Utorak, 24. 05. 2022. | Komentara: 0

Trenutna politika Srbije nije hrabrost. Hrabrost je uvesti sankcije Moskvi

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kritikovao je stav premijerke Ane Brnabić u pogledu odnosa Srbije prema ruskoj agresiji na Ukrajinu, te pozvao vlast u Srbiji da konačno uvedu sankcije Moskvi.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook