Čanak: Rekonstrukcija će pomoći da se dogovori sprovode

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Rekonstrukcija će pomoći da se dogovori sprovode

BEOGRAD - Lider lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je danas da će LSV podržati rekonstrukciju vlade jer će to doprineti da počne sporovođenje dogovora postignutog u vladajućoj koaliciji. Čanak je rekao novinarima u Skupštini Srbije da LSV neće učestvovati u novoj vladi kao što nije ni do sada. Lider LSV je dodao da će posle rekonstrukcije ponovo postaviti pitanje imovine Vojvodine.

"Vraćamo se podsećanju na sva obećanja koja nisu ispunjena " rekao je Čanak. Povodom najave rekonstrukcije Vlade Vojvodine, Čanak je rekao da ne vidi razlog da se pokrajinska vlada rekonstruiše i bude kopija vlade Srbije. Prema njegovim rečima, ako je bilo potrebe da se pokrajinska vlada rekonstruiše to trebalo učiniti ranije.

(BILSV, 08. 03. 2011.)




Izjave | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Čapo: Traktor nije luksuz

ZRENJANIN - Neophodno je izmeniti odluku Vlade Republike Srbije u vezi sa registracijom traktora, kombajna, prikolica i ostalih poljoprivrednih mašina i LSV pokreće akciju u više od 200 vojvođanskih mesta gde će od građana zatražiti podršku za svoj zahtev da se registracija poljoprivrednih mašina plaća samo jednom, a ne svake godine " izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Dejan Čapo.
Izjave | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina dobija saveznika u Beogradu

NOVI SAD - Komentarišući nacrt zakona o glavnom gradu, na osnovu kojeg bi republika trebalo da Beogradu ustupi tridesetak nadležnosti, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je da će zahtevi za povećanje nadležnosti grada Beograda u značajnoj meri doprineti stabilizaciji autonomije Vojvodine.
Izjave | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica proboja Sremskog fronta

NOVI SAD/ADAŠEVCI - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević i pokrajinska poslanica Marija Radojčić prisustvovale su danas obeležavanju 66. godišnjice proboja Sremskog fronta i položile venac na spomen obeležju u selu Adašavci, kod Šida.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook