Čanak: Tekstom o nameri da se Dečani pretvore u džamiju Politika dotakla dno

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 27. 07. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Tekstom o nameri da se Dečani pretvore u džamiju Politika dotakla dno

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak oštro je kritikovao beogradski list Politika zbog naslovne stranice na kojoj su objavili da „Dečani ne smeju da postanu džamija“.

LSV

- Ja sam naivno mislio da je Politika dotakla istorijsko dno devedesetih, ali ovo je još niže - napisao je Čanak na Tviteru.

On je ocenio da je takav članak, u svetlu „anticivilizacijskog pretvaranja“ muzeja (Aja Sofije u Istanbulu) u bogomolju, „zapaljivo i opasno poigravanje osećanjima sluđenih i prestrašenih ljudi, i može da napravi veliko zlo“.

- Pa, ovo je fenomenalno. Niko i nema nameru da Dečane pretvara u džamiju, ali, Unesko je zapadna podvala, a opet se udarilo na svetinje… Manipulacija sluđenošću na maksimumu - istakao je Čanak.

(SzILSV, 27.07.2020)




Izjave | Sreda, 21. 09. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Da Srbija ima jaču kičmu, uskratila bi gostoprimstvo Konuzinu

NOVI SAD - Da Srbija ima jaču diplomatsku kičmu, ruskom ambasadoru bi moralo biti uskraćeno gostoprimstvo, jer je to taj rang diplomatskog skandala - izjavio je u intervjuu za NIN predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, čiji jedan deo prenosi Blic.
Izjave | Sreda, 21. 09. 2011. | Komentara: 0

Na Pajtiću najveća odgovornost

NOVI SAD - Parlament Srbije najverovatnije će morati da traži neku drugu većinu za prolaz zakona o javnoj svojini. "Vojvođanski" amandmani su prošli, a poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov za Alo kaže da je sve što znamo o njima stvar unutarstranačkih dogovora.
Izjave | Sreda, 21. 09. 2011. | Komentara: 0

Sa okupatorima nisu sarađivali samo strani državljani

BEOGRAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas u Skupštini Srbije je amandman Vlade Srbije, kojim se precizira da samo strani državljani pripadnici okupacionih snaga nemaju pravo na vraćanje imovine, neprihvatljiv za LSV jer stvara novu nepravdu i relativizuje antifašističku borbu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook