Čanak: Vulin i Dačić ne doprinose saradnji sa BiH

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 07. 11. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Vulin i Dačić ne doprinose saradnji sa BiH

BEOGRAD - Srbija bi trebalo da prekine sa idejom i praksom da bude patron, tutor Srbima u susednim državama, jer to ne doprinosi miru i stabilnosti u regionu, komentarisao je za list Danas Nenad Čanak, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, napad ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i ministra odbrane Aleksandra Vulina na Željka Komšića, člana Predsedništva Bosne i Hercegovine, zbog njegove izjave o potrebi da Srbija i Hrvatska poštuju granice te države. 

LSV

- Vulinovi i Dačićevi verbalni napadi na Komšića ne doprinose održavanju dobrosusedskih odnosa i saradnje između Srbije i BiH. Predstavnici vlasti naše zemlje moraju da razumeju da bi tri konstitutivna naroda u BiH trebalo samostalno da rešavaju sva politička pitanja koja se tiču društva i države u kojoj žive. Prema važećem Ustavu BiH srpski narod u BiH ima svoje legitimne predstavnike i na njih se ne sme uticati iz Srbije - zaključio je Čanak. 

(SZILSV, 07.11.2018)



Izjave | Sreda, 27. 06. 2012. | Komentara: 0

Odluka Ustavnog suda očekivana

BEOGRAD – Komentarišući odluku Ustavnog suda Srbije da prizna grb i zastavu AP Vojvodine, portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov istakla je za Danas da je takva odluka za LSV očekivana i jedina moguća.
Izjave | Sreda, 27. 06. 2012. | Komentara: 0

Dogovor zavisi od ishoda pregovora u Republici

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, koja je i učesnica u pregovorima oko formiranja gradske vlasti u Novom Sadu, izjavila je danas za Večernje novosti da bi pregovori oko formiranja te vlasti mogli da zavise od ishoda pregovora o formiranju vlasti na republičkom nivou.
Izjave | Petak, 22. 06. 2012. | Komentara: 0

Ispit odnosa LSV i Pastora već na narednoj sednici

NOVI SAD – Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš izjavio je danas gostujući u emisiji „1 na 1“ RTV Vojvodine da je Liga odlučila da pruži šansu Ištvanu Pastoru za obavljanje funkcije predsednika Skupštine AP Vojvodine. On je međutim ukazao i da će prvi ispit odnosa Lige i Ištvana Pastora biti već na sledećoj sednici vojvođanskog parlamenta.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook