Centralizam je besmislen i kontraproduktivan

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 28. 05. 2019. | Komentara: 0

Centralizam je besmislen i kontraproduktivan

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je centralizam besmislen i kontraproduktivan, te da je potrebno početi sa primenom modela u kome su institucije neprikosnovene. Komentarišući za list Danas činjenicu da Srpska lista podržava moguće kontramere Beograda prema Prištini, iako one pogađaju i Srbe na Kosovu, Kostreš je rekao da je to dobar primer centralizma.

LSV

- Centralizam i odlučivanje o svim životnim pitanjima na jednom mestu i u jednoj glavi su besmisleni i kontraproduktivni, a ovo je jedan veoma dobar primer za to. Nadam se da će i ljudi i političari shvatiti da je ovakav model upravljanja državom, a koji je vekovna tradicija u Srbiji, poguban i da će se početi sa primenom modela u kome su institucije neprikosnovene, a političko odlučivanje preneto na one kojih se ta odluka najviše tiče – kazao je Kostreš.

(SzILSV, 28.05.2019)



Izjave | Ponedeljak, 07. 03. 2011. | Komentara: 0

Ligaši ističu zastave širom Vojvodine

NOVI SAD - Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine, u poslednjih nedelju dana, smanjili su broj lokalnih samouprava u pokrajini u kojima nisu bile istaknute zastave Vojvodine. Sada se vojvođanska trobojka vijori u 32 od ukupno 45 opština i gradova, piše današnja Politika.
Izjave | Petak, 04. 03. 2011. | Komentara: 0

Osuda zloupotrebe dece u političke svrhe

NOVI SAD - Savet za javni red i mir i bezbednost Supštine grada osudio je juče govor mržnje i izazivanje rasne i verske netrpeljivosti i pozvao policiju da utvrdi i procesuira odgovorne za protest na kojem se to dogodilo, koji je održan 17. februara u Novom Sadu povodom dana proglašenja nezavisnosti Kosova.
Izjave | Subota, 30. 10. 2010. | Komentara: 0

Jerkov: Mladić mora biti uhapšen

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov iz javila je za Nacionalni građanski da Ratko Mladić mora biti uhapšen bez obzira na ekonomsku krizu, jer to nije samo obaveza Srbije prema međunarodnoj zajednici već i prema njenim građanima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook