Dačić manipuliše javnim mnjenjem

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 14. 05. 2019. | Komentara: 0

Dačić manipuliše javnim mnjenjem

BEOGRAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je za list Danas da Ivica Dačić, koji je portparol Slobodana Miloševića, nastavlja sa manipulacijama javnim mnjenjem.

LSV

- On uporno pokušava da falsifikuje istoriju i da ceo jedan narod, u ovom slučaju srpski, etiketira kao genocidan. Ne postoje genocidni narodi, ali postoje genocidni režimi, a Dačićeva namera je da krivicu Miloševićevog režima svali na pleća čitavog srpskog naroda. Krivica nikada ne može biti koleklivna, već samo individualna. Ivica Dačić dobro zna da je samo zbog činjenice da su delovi DOS-a opstruisali inicijativu LSV-a za zabranu SPS-a, JUL-a, radikala i Stranke srpskog jedinstva danas u situaciji da bude na vlasti. A LSV je tu zabranu predlagala odmah nakon pada režima Slobodana Miloševića. Sada vidimo da su se i neke opozicione snage navodno opametile i da traže zabranu SNS-a, SPS-a i radikala. Ali se plašimo da to ne rade zbog toga što u partijama na vlasti sede arhitekte ratnih zločina, već iz nekih navodno važnijih razloga - istakao je Kostreš komentarišući o izjavu šefa diplomatije o tome da je nepravda da samo Srbi budu obeleženi kao genocidan narod.

On je dodao i da je činjenica da je politička elita u Srbiji natopljena saučesništvom u zločin ima s jedne strane, i s druge strane sa onima koji misle da je Milošević kriv, jer je izgubio ratove, a ne zato što ih je vodio.

- Dok god je velikosrpski nacionalizarn vodeća ideološka matrica, Srbija neće imati budućnost i nastaviće se njeno civilizacijsko propadanje - zaključio je Kostreš.

(SzILSV, 14.05.2019)



Izjave | Ponedeljak, 26. 03. 2012. | Komentara: 0

Potrebno više žena na mestima odlučivanja

BEOGRAD – Žene u Srbiji ne nalaze se na mestima na kojima se odlučuje, dok su one u parlamentu, osim par izuzetaka, pre svega vojnici stranaka koje prvo predstavljaju stranke pa tek onda žene koje su ih birale, ocenila je danas portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidatkinja za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov, gostujući u emisiji „Hoću da znam“ na TV B92, u kojoj je bilo reči o ulozi žene u parlamentu i drugim javnim institucijama.
Izjave | Nedelja, 25. 03. 2012. | Komentara: 0

Vlada je ispunila obećano

NOVI SAD - Mi smo podržali Vladu koja je obećala tri stvari: prvo je beli šengen, drugo je završetak saradnje sa Haškim tribunalom i treće je set evropskih zakona koji će ubrzati pristupanje EU. Sve tri stvari su urađene – rekao je sinoć na tribini Lige socijaldemokrata Vojvodine u Futogu predsednik LSV Nenad Čanak.
Izjave | Subota, 24. 03. 2012. | Komentara: 0

Održati kurs evropskih integracija

NOVI SAD – Izlazimo na republičke izbore u koaliciji sa Demokratskom strankom iz razloga što smatramo da je obaveza Lige socijaldemokrata Vojvodine da pomogne svakome ko može da pobedi koaliciju okupljenu oko Srpske napredne stranke na narednim izborima – rekla je sinoć u emisiji Problem na Studiju B portparolka LSV i kandidatkinja Lige za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook