Demokratija nije samo sloboda govora, nego i zaštita društva

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 17. 04. 2020. | Komentara: 0

Demokratija nije samo sloboda govora, nego i zaštita društva

NOVI SAD - Bojan Kostreš, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine, izjavio je danas da demokratija ne znači samo slobodu govora i iznošenja ideja nego i zaštitu društva od destrukcije, nezakonitog i antiustavnog delovanja. Upitan kako komentariše izjavu Saše Radulovića, lidera pokreta DJB, da su mediji u Srbiji „politički protivnici građana“, uključujući i N1 i Danas, Kostreš je rekao da ga od tog čoveka više ništa ne iznenađuje. 

LSV

- Ko ne razume ulogu medija u društvu i njihov značaj, kao i potrebu da oni budu prenosioci vesti a ne propagandne alatke u nečijim rukama, zaista ne zaslužuje prisustvo u javnom prostoru. Demokratija ne znači samo slobodu govora i iznošenja ideja nego i zaštitu društva od destrukcije, nezakonitog i antiustavnog delovanja - kazao je Kostreš za rubriku „Pitanje/odgovor“ lista Danas.

(SzILSV, 17.04.2020)




Izjave | Utorak, 07. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Ulazak u EU značio bi bolji i kvalitetniji život građana

Prihvatanje francusko-nemačkog plana o Kosovu za građane i građanke Srbije značilo bi bolji i kvalitetniji život i evropske integracije, izjavio je za zrenjaninsku KTV predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.
Izjave | Subota, 04. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Građani Srbije imaju pravo na evropsku budućnost i bolji život

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da se nada da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić potpisati evropski predlog za Kosovo jer je to, kako je rekao, podrška normalnom životu. U suprotnom bi, prema njegovim rečima, bio sprečen ekonomski napredak.
Izjave | Petak, 03. 02. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Evropski sporazum za Kosovo je sporazum za mir

Istoričar dr Milivoj Bešlin smatra da događanja na sednici Skupštine Srbije potvrđuju da „živimo neprekidno u jednom rijaliti šou programu neprekidno“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook