Demokratija nije samo sloboda govora, nego i zaštita društva

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 17. 04. 2020. | Komentara: 0

Demokratija nije samo sloboda govora, nego i zaštita društva

NOVI SAD - Bojan Kostreš, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine, izjavio je danas da demokratija ne znači samo slobodu govora i iznošenja ideja nego i zaštitu društva od destrukcije, nezakonitog i antiustavnog delovanja. Upitan kako komentariše izjavu Saše Radulovića, lidera pokreta DJB, da su mediji u Srbiji „politički protivnici građana“, uključujući i N1 i Danas, Kostreš je rekao da ga od tog čoveka više ništa ne iznenađuje. 

LSV

- Ko ne razume ulogu medija u društvu i njihov značaj, kao i potrebu da oni budu prenosioci vesti a ne propagandne alatke u nečijim rukama, zaista ne zaslužuje prisustvo u javnom prostoru. Demokratija ne znači samo slobodu govora i iznošenja ideja nego i zaštitu društva od destrukcije, nezakonitog i antiustavnog delovanja - kazao je Kostreš za rubriku „Pitanje/odgovor“ lista Danas.

(SzILSV, 17.04.2020)




Izjave | Ponedeljak, 07. 03. 2011. | Komentara: 0

Ligaši ističu zastave širom Vojvodine

NOVI SAD - Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine, u poslednjih nedelju dana, smanjili su broj lokalnih samouprava u pokrajini u kojima nisu bile istaknute zastave Vojvodine. Sada se vojvođanska trobojka vijori u 32 od ukupno 45 opština i gradova, piše današnja Politika.
Izjave | Petak, 04. 03. 2011. | Komentara: 0

Osuda zloupotrebe dece u političke svrhe

NOVI SAD - Savet za javni red i mir i bezbednost Supštine grada osudio je juče govor mržnje i izazivanje rasne i verske netrpeljivosti i pozvao policiju da utvrdi i procesuira odgovorne za protest na kojem se to dogodilo, koji je održan 17. februara u Novom Sadu povodom dana proglašenja nezavisnosti Kosova.
Izjave | Subota, 30. 10. 2010. | Komentara: 0

Jerkov: Mladić mora biti uhapšen

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov iz javila je za Nacionalni građanski da Ratko Mladić mora biti uhapšen bez obzira na ekonomsku krizu, jer to nije samo obaveza Srbije prema međunarodnoj zajednici već i prema njenim građanima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook