Dokle su stigle istrage o paljenju pekara u Vojvodini?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 18. 10. 2016. | Komentara: 0

Dokle su stigle istrage o paljenju pekara u Vojvodini?

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Marinika Tepić pitala je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova i ministra Nebojšu Stefanovića dokle je stigla istraga i šta organi reda imaju od informacija povodom napada na pekare u Vojvodini, čiji su vlasnici Albanci, a od čega je preotklo dve godine.

 LSV

– U noći između 15. i 16. oktobra 2014. godine izvršen je niz napada, nakon fudbalske utakmice Srbija-Albanija, i to u mojoj Vojvodini, odakle dolazim, tačnije na nekoliko pekara u Novom Sadu, Staroj Pazovi i Somboru. Neke su zapaljene, odnosno podmetnuti su požari, na druge je pucano iz vatrenog oružja, na treće je bacana bomba, a do današnjeg dana nijedan od slučajeva nije dobio sudski epilog. Želela bih da znam u kojoj fazi je istraga i šta se dešava sa podacima do kojih su organi reda došli – navela je Tepić.


Poslanica LSV je ministra Stefanovića i MUP pitala i kako je moguće i zašto policija, odnosno organi reda nisu preduzeli ništa da spreče okupljanje klerofašističke organizacije „Obraz“, čije delovanje je zabranio Ustavni sud Srbije.

– Pre nekoliko dana, 24. septembra ove godine, ova organizacija se, sa još nekoliko desničarskih organizacija, okupila u sred grada Beograda i održala protest na kojem je njen, pretpostavljam još uvek predsednik, govorio. Želim odgovore na ta pitanja – zaključila je Marinika Tepić.

(BILSV, 18. 10. 2016)

 




Izjave | Utorak, 29. 08. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vlastima lični interes važniji od stabilnosti društva

Nijedna odluka Aleksandra Vučića i njegovog režima neće uspeti da skrene pažnju od činjenice da se u našoj zemlji sve teže živi i da su građanke i građani Srbije spremni za promene, mišljenja je Bojan Kostreš, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani.
Izjave | Ponedeljak, 21. 08. 2023. | Komentara: 0

Marton: Susret Vučića i Orbana dobra prilika da uklone Hortijevu bistu iz parlamenta

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Aleksandar Marton istakao je da bi predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić trebalo da iskoristi priliku da se tokom susreta sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom informiše o uklanjanju biste Mikloša Hortija iz parlamenta te države.
Izjave | Četvrtak, 03. 08. 2023. | Komentara: 0

Protivustavno i neprikladno da državni organi slave krsnu slavu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je to što je Vojska Srbije dobila i u utorak prvi put proslavila krsnu slavu još jedan dokaz da je u Srbiji sve moguće kada ste na vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook