Došlo je vreme da LSV napravi Pokrajinsku vladu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 18. 03. 2016. | Komentara: 0

Došlo je vreme da LSV napravi Pokrajinsku vladu

ŠID – Došlo je vreme da Liga socijaldemokrata Vojvodine napravi Pokrajinsku vladu, istakao je sinoć lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. Gostujući u emisiji „Tema“ na  Sremskoj Televiziji Čanak je ukazao da su do sada isprobani svi ostali modeli 


– Ja se toplo nadam da će LSV biti u situaciji da može sama da formira vladu Vojvodine, da bi smo najzad imali jednu vladu koja će biti spremna da se suprotstavi ovakvoj devastaciji Vojvodine – naveo je Čanak. 
Prema njegovim rečima Liga socijaldemokrata Vojvodine nema potrebe da objašnjava svoje stavove jer ih za 26 godina nije menjala, podsetivši da sve to vreme postoji jedan te isti nesporazum sa Beogradom - „oni hoće naše pare, a mi hoćemo naše pare i nikako da se dogovorimo čije su naše pare“. 

– Kako to da mi možemo u Vojvodini da zaradimo, a ne umemo da potrošimo? Nego uvek ima neko pametniji u Beogradu ko će to znati bolje da potroši, a mi ćemo tu biti samo da se rasprodajemo i da radimo. Ali kad treba nešto odlučivati, onda nismo dovoljno pametni i sposobni. Ja u to jednostavno ne verujem – naveo je Čanak upitavši kako Vojvodina nema nikakav nesporazum sa ljudima koji žive u Kragujevcu, Kraljevu, Nišu ili Leskovcu? 

– Zato što i oni pate od beogradizacije kao i mi. Država je konstruisana i podešena na ratnu državu vremena Slobodana Miloševića. Od toga se nije odustalo, nego su se ti mehanizmi samo usavršavali i evo do dana današnjeg se nije pristupilo njihovim reformama. A za to što se to nije dogodilo najodgovornija je DS – rekao je Čanak ističući da je DS  u jednom trenutku imala i nož i pogaču da sve to promeni i popravi, ali nije ništa uradila. Dodao je i da Liga traži samo jedno - da Vojvođani sami odlučuju o svojoj sudbini.

(BILSV, 18. 03. 2016)




Izjave | Sreda, 01. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Sporazum je mirovni projekat koji omogućava evropsku budućnost i Kosova i Srbije

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je najvažnije da pregovori Beograda i Prištine u Briselu idu u smeru postizanja dogovora koji je obavezujući i koji će potpisati i primeniti obe strane. On je za „Danas“ istakao da je sporazum u suštini mirovni projekat koji omogućuje evropsku budućnost i Kosova i Srbije.
Izjave | Ponedeljak, 27. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Srbija treba da se bavi sobom, a ne avetima prošlosti

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je predlog sporazuma o Kosovu mirovni projekat i da je on poslednja šansa da Srbija postane normalna država i da počne da se bavi sobom, svojim razvojem.
Izjave | Utorak, 21. 02. 2023. | Komentara: 0

Kolar: Pravo na pijaću vodu zaštititi Ustavom

Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava predlog struke da se pravo na pijaću vodu zaštiti Ustavom, kaže za portal N1 član Predsedništva LSV Zdenko Kolar, navodeći primer Slovenije koja je još 2016, kao prva evropska zemlja, pravo na pijaću vodu uvela u Ustav.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook