Glasovi za SVM u južnoj Srbiji i Šumadiji veoma čudna pojava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 24. 12. 2023. | Komentara: 0

Glasovi za SVM u južnoj Srbiji i Šumadiji veoma čudna pojava

NOVI SAD – Komentarišući činjenicu da je Savez vojvođanskih Mađara, na nedavno održanim izborima, dobio veliki broj glasova u Šumadiji, Mačvi, Sandžaku, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton kaže da je to veoma čudna pojava i da je posle četiri stotine glasova za listu SVM u vranjskim selima ma izborima 2020. godine sve to pod poprilično velikim znakom pitanja.

LSV

Marton je napomenuo da je stranka koja je regionalna i manjinska čudnim spletom okolnosti sada dobila puno glasova u sredinama gde etničkih Mađara gotovo da i nema. Primera radi u Vladičnim Hanu i Žitorađi, 2022. godine, po dve osobe izjasnile su se kao etnički Mađari, a za SVM je glasalo 35-oro, odnosno 41 birač.

- Radi se svakako o više hiljada glasova u delovima Srbije u kojima praktično mađarsko stanovništvo ne živi i mi smo do rezultata stigli onim najobičnijim klasičnim uvidom u rezultate izbora na sajtu RIK-a - kaže za N1 Aleksandar Marton.

- Savez Vojvođanskih Mađara je u mnogim od ovih opština, u kojima je sad dobio po 80-90-120 glasova na izborima 2020. i 2022, dobio samo po nekoliko glasova. I sad odjednom ta neka preterana zaljubljenost u tu političku opciju čudi - navodi Marton.

(SzILSV, 24.12.2023)




Izjave | Subota, 30. 10. 2010. | Komentara: 0

Jerkov: Mladić mora biti uhapšen

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov iz javila je za Nacionalni građanski da Ratko Mladić mora biti uhapšen bez obzira na ekonomsku krizu, jer to nije samo obaveza Srbije prema međunarodnoj zajednici već i prema njenim građanima.
Izjave | Petak, 29. 10. 2010. | Komentara: 0

Kostreš: Promena Ustava realna 2012. godine

NOVI SAD - Povodom četvorogodišnjice referenduma za usvajanje Ustava Srbije, održanog 28. i 29. oktobra 2006. godine, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, juče je u izjavama za TV Pink i Radio televiziju Vojvodine upozorio da pitanje koje je danas veoma aktuelno, pitanje regionalizacije i decentralizacije Srbije nije moguće urediti na valjan način po ovom Ustavu, pošto nisu jasno definisana prava i mogućnosti regiona.
Izjave | Petak, 29. 10. 2010. | Komentara: 0

Niko ne može da se provuče

NOVI SAD - Forum Lige socijaldemokrata Vojvodine o lustraciji u okviru kampanje "Podvuci liniju" održan je sinoć u Novom Sadu. Tema foruma bila je izmena i primena Zakona o lustraciji, kao i potreba da se lustracija konačno sprovede.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook