Glasovi za SVM u južnoj Srbiji i Šumadiji veoma čudna pojava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 24. 12. 2023. | Komentara: 0

Glasovi za SVM u južnoj Srbiji i Šumadiji veoma čudna pojava

NOVI SAD – Komentarišući činjenicu da je Savez vojvođanskih Mađara, na nedavno održanim izborima, dobio veliki broj glasova u Šumadiji, Mačvi, Sandžaku, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton kaže da je to veoma čudna pojava i da je posle četiri stotine glasova za listu SVM u vranjskim selima ma izborima 2020. godine sve to pod poprilično velikim znakom pitanja.

LSV

Marton je napomenuo da je stranka koja je regionalna i manjinska čudnim spletom okolnosti sada dobila puno glasova u sredinama gde etničkih Mađara gotovo da i nema. Primera radi u Vladičnim Hanu i Žitorađi, 2022. godine, po dve osobe izjasnile su se kao etnički Mađari, a za SVM je glasalo 35-oro, odnosno 41 birač.

- Radi se svakako o više hiljada glasova u delovima Srbije u kojima praktično mađarsko stanovništvo ne živi i mi smo do rezultata stigli onim najobičnijim klasičnim uvidom u rezultate izbora na sajtu RIK-a - kaže za N1 Aleksandar Marton.

- Savez Vojvođanskih Mađara je u mnogim od ovih opština, u kojima je sad dobio po 80-90-120 glasova na izborima 2020. i 2022, dobio samo po nekoliko glasova. I sad odjednom ta neka preterana zaljubljenost u tu političku opciju čudi - navodi Marton.

(SzILSV, 24.12.2023)
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook