Glasovi za SVM u južnoj Srbiji i Šumadiji veoma čudna pojava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 24. 12. 2023. | Komentara: 0

Glasovi za SVM u južnoj Srbiji i Šumadiji veoma čudna pojava

NOVI SAD – Komentarišući činjenicu da je Savez vojvođanskih Mađara, na nedavno održanim izborima, dobio veliki broj glasova u Šumadiji, Mačvi, Sandžaku, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton kaže da je to veoma čudna pojava i da je posle četiri stotine glasova za listu SVM u vranjskim selima ma izborima 2020. godine sve to pod poprilično velikim znakom pitanja.

LSV

Marton je napomenuo da je stranka koja je regionalna i manjinska čudnim spletom okolnosti sada dobila puno glasova u sredinama gde etničkih Mađara gotovo da i nema. Primera radi u Vladičnim Hanu i Žitorađi, 2022. godine, po dve osobe izjasnile su se kao etnički Mađari, a za SVM je glasalo 35-oro, odnosno 41 birač.

- Radi se svakako o više hiljada glasova u delovima Srbije u kojima praktično mađarsko stanovništvo ne živi i mi smo do rezultata stigli onim najobičnijim klasičnim uvidom u rezultate izbora na sajtu RIK-a - kaže za N1 Aleksandar Marton.

- Savez Vojvođanskih Mađara je u mnogim od ovih opština, u kojima je sad dobio po 80-90-120 glasova na izborima 2020. i 2022, dobio samo po nekoliko glasova. I sad odjednom ta neka preterana zaljubljenost u tu političku opciju čudi - navodi Marton.

(SzILSV, 24.12.2023)




Izjave | Subota, 02. 12. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti tema ovih izbora. Sačuvaćemo vojvođanski način života

Koalicija VOJVOĐANI – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu – Bojan Kostreš insistira na decentralizaciji i da se pokrajini vrate nadležnosti, kazao je kandidat za pokrajinskog poslanika Aleksandar Marton.
Izjave | Sreda, 29. 11. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvođani se bore za bolju i bogatiju Vojvodinu

Resetovanje Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani je deo procesa smene generacija, a mladi i obrazovani ljudi, koji nameću svoje ideje, preuzeli su stranku. Ta obnovljena Liga treba da pošalje poruku da se mi borimo za bolju i bogatiju Vojvodinu, rekao je za Radio-televiziju Vojvodine predsednik LSV-Vojvođani Bojan Kostreš.
Izjave | Nedelja, 19. 11. 2023. | Komentara: 0

Opozicija da shvati da je i u Vojvodini moguća promena

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je da Ligi i drugim opozicionim strankama atmosfera, u kojoj su pokrajinski izbori raspisani, ide na ruku. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook