GO LSV uskoro odlučuje o rekonstrukciji Pokrajinske vlade

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 22. 08. 2014. | Komentara: 0

GO LSV uskoro odlučuje o rekonstrukciji Pokrajinske vlade

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je danas da će se Glavni odbor LSV uskoro, najverovatnije početkom septembra, izjasniti o rekonstrukciji vojvođanske vlade.

LSV

Kostreš je potvrdio da su tehničke grupe LSV, Demokratske stranke i Nove demokratske stranke prethodno postigle konsenzus oko pitanja rekonstrukcije Pokrajinske vlade.

- U principu, jeste postignut konsenzus na tehničkom nivou. Ali, stranački organi će dati poslednju reč da li će se pregovori nastaviti u okviru tehničkih grupa ili će se podići na viši nivo - kazao je on.
 
Kada je u pitanju izgled buduće Pokrajinske vlade, Kostreš je za RTV rekao da je Liga spremna na svaku ideju koja će omogućiti izlazak iz krize vlasti u Vojvodini
 
- Situacija jeste komplikovana i ako dođe do daljeg osipanja poslaničkog kluba DS, onda će biti još komplikovaniji način na koji će se izaći iz svih ovih problema. Mislim da je najvažnija neophodnost saradnje svih poslaničkih grupa i svest o tome da iz ove situacije ne možemo izaći ako svi malo ne popustimo – naglasio je zamenik predsednika LSV.

(BILSV, 22.08.2014)



Izjave | Sreda, 25. 01. 2023. | Komentara: 0

SNS i SPS slepo podržavaju Vučića jer su podanici vladara, a boje se da će ih njegov odlazak uništiti

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže da je Aleksandar Vučić autoritaran političar koji ne dopušta da bilo ko i bilo šta, pored njega, bude u centru pažnje.
Izjave | Četvrtak, 12. 01. 2023. | Komentara: 0

Marton : Vučić poslao sina u RS jer nema hrabrosti da kaže svoj stav

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslao sina Danila na obeležavanje protivustavnog Dana Republike Srpske u Bosni i Hercegovini jer nema hrabrosti da jasno kaže svoj stav.
Izjave | Petak, 06. 01. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Ustav pisan tako da Zakon o finansiranju Vojvodine nikada ne bude donesen

Danas je na političkoj sceni Srbije opšteprihvaćen konsenzus da Vojvodina ne treba da ima političku autonomiju. Osnovni problem vezan za Zakon o finansiranju AP Vojvodine leži u tome što je Ustav, koji bi trebalo da bude osnov za finansiranje autonomije Vojvodine, pisan tako da ovaj zakon nikada ne bude donesen - kaže za N1 Bojan Kostreš



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook