GO LSV uskoro odlučuje o rekonstrukciji Pokrajinske vlade

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 22. 08. 2014. | Komentara: 0

GO LSV uskoro odlučuje o rekonstrukciji Pokrajinske vlade

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je danas da će se Glavni odbor LSV uskoro, najverovatnije početkom septembra, izjasniti o rekonstrukciji vojvođanske vlade.

LSV

Kostreš je potvrdio da su tehničke grupe LSV, Demokratske stranke i Nove demokratske stranke prethodno postigle konsenzus oko pitanja rekonstrukcije Pokrajinske vlade.

- U principu, jeste postignut konsenzus na tehničkom nivou. Ali, stranački organi će dati poslednju reč da li će se pregovori nastaviti u okviru tehničkih grupa ili će se podići na viši nivo - kazao je on.
 
Kada je u pitanju izgled buduće Pokrajinske vlade, Kostreš je za RTV rekao da je Liga spremna na svaku ideju koja će omogućiti izlazak iz krize vlasti u Vojvodini
 
- Situacija jeste komplikovana i ako dođe do daljeg osipanja poslaničkog kluba DS, onda će biti još komplikovaniji način na koji će se izaći iz svih ovih problema. Mislim da je najvažnija neophodnost saradnje svih poslaničkih grupa i svest o tome da iz ove situacije ne možemo izaći ako svi malo ne popustimo – naglasio je zamenik predsednika LSV.

(BILSV, 22.08.2014)



Izjave | Sreda, 11. 05. 2011. | Komentara: 0

Karađorđevići ne treba da žive u Dvorskom kompleksu

BEOGRAD - Poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine oštro se protive odredbi predloga zakona o dvorskom kompleksu, po kojoj će porodica prestolonaslednika Karađorđevića i dalje živeti na dvoru! Kako je danas za Kurir istakla portparolka i narodna poslanica Aleksandra Jerkov, Srbija nije monarhija pa je besmisleno da Karađorđevići bez ikakvih obaveza žive u Belom dvoru.
Izjave | Utorak, 10. 05. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Kvalitetniji zakon da se počelo na vreme

NOVI SAD - Na dnevnom redu aktuelnog zasedanje Skupštine Srbije nalazi se 17 zakonskih predloga i drugih akata, ali najveću pažnju javnosti ipak privlače predložene izmene Zakona o izboru narodnih poslanika, kojim se ukidaju blanko ostavke.
Izjave | Utorak, 10. 05. 2011. | Komentara: 0

Veliki značaj obeležavanja Dana Evrope

ZRENJANIN - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton istakao je na današnjoj konferenciji za novinare na veliki značaj obeležavanja 9.maja, Dana Evrope, koji je LSV i ove godine propratila nizom akcija i uličnih performansa, u koje se uključio veliki broj građanki i građana širom čitave Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook