Grujić: Očuvati gradske medije u višenacionalnim sredinama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 01. 10. 2013. | Komentara: 0

Grujić: Očuvati gradske medije u višenacionalnim sredinama

SUBOTICA – Pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Vojvodine Slaviša Grujić izjavio je danas da medije koje su osnovale lokalne samouprave u višenacionalnim sredinama treba očuvati jer je to važno za dobre međunacionalne odnose.

LSV

Povodom najavljenih medijskih zakona koji predviđaju povlačenje države iz medija i njihovu obaveznu privatizaciju, Grujić je naveo da je u situaciji kada bi jedan čovek, bez obzira na nacionalnost, kupio Radio Suboticu, velika verovatnoća  da bi se programi na drugim jezicima ugasili,  što, kako je ocenio, "ne bi bilo dobro".
– Zato će Pokrajinski sekretarijat za kulturu i informisanje insistirati na očuvanju javnog interesa kod korišćenja frekvencija koje su do sad imali mediji čiji su osnivači lokalne samouprave, posebno u višenacionalnim sredinama, jer je to dobro za te zajednice i građane - rekao je Grujić u izjavi za Radio Suboticu.


(BILSV, 01. 10. 2013)




Izjave | Četvrtak, 05. 01. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučevićev radikalski san o srpskom ujedinjenju

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je ideja Miloša Vučevića o „srpskom ujedinjenju“ opasan radikalski san o teritorijalnom ujedinjenju. 
Izjave | Četvrtak, 22. 12. 2022. | Komentara: 0

Neutralnost u okolnostima rata praktično znači stajanje na stranu agresora

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš smatra da neutralnost u okolnostima rata praktično znači stajanje na stranu agresora. 

Izjave | Ponedeljak, 19. 12. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Vlast momentalno da uskladi našu spoljnu politiku sa EU

Upitan da prokomentariše demonstrativno napuštanje ruskog ambasadora Aleksandra Bocan Harčenka kongresa SPS-a, Bojan Kostreš, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, ocenjuje da poziv ambasadora Rusije i Kine na kongres na kome je bio i predsednik republike jasno govori u kom pravcu razmišlja naša vlast. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook