Neutralnost u okolnostima rata praktično znači stajanje na stranu agresora

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 22. 12. 2022. | Komentara: 0

Neutralnost u okolnostima rata praktično znači stajanje na stranu agresora

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš smatra da neutralnost u okolnostima rata praktično znači stajanje na stranu agresora. 

LSV

- Ruski narod može biti naš prijatelj, ali Putinova Rusija ne, koliko god se Vučić pothranjivanjem energetskih i bezbednosnih strahova trudio da dokaže suprotno. Samo vojvođanski NIS da vrate, lakše bismo mogli da prebrodimo aktuelnu krizu, a mogli bismo i da se protiv nje borimo usaglašeno sa partnerima iz EU koji su već naši najveći investitori i donatori. Dalje, treba biti politički elementarno pristojan. Ono što Putin radi u 21. veku donekle je uporedivo s onim što je Milošević radio na kraju prošlog ili što je Hitler radio tokom Drugog svetskog rata - sprovođenje ekspanzionističke politike pod izgovorom svih sunarodnika u jednoj državi. Oba puta smo videli kako se to završilo - kaže Kostreš za NIN.
 
(SzILSV, 22.12.2022)Izjave | Ponedeljak, 10. 06. 2024. | Komentara: 0

Olenik: U Vojvodini je sve počelo, u Vojvodini će se i završiti

Član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik kaže da izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su „nad našim narodom počinjeni brojni i strašni zločini, da mi nismo zapodenuli ratove u svetu i da smo za agresore bili kolateralna šteta“ nije istinita.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook