Neutralnost u okolnostima rata praktično znači stajanje na stranu agresora

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 22. 12. 2022. | Komentara: 0

Neutralnost u okolnostima rata praktično znači stajanje na stranu agresora

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš smatra da neutralnost u okolnostima rata praktično znači stajanje na stranu agresora. 

LSV

- Ruski narod može biti naš prijatelj, ali Putinova Rusija ne, koliko god se Vučić pothranjivanjem energetskih i bezbednosnih strahova trudio da dokaže suprotno. Samo vojvođanski NIS da vrate, lakše bismo mogli da prebrodimo aktuelnu krizu, a mogli bismo i da se protiv nje borimo usaglašeno sa partnerima iz EU koji su već naši najveći investitori i donatori. Dalje, treba biti politički elementarno pristojan. Ono što Putin radi u 21. veku donekle je uporedivo s onim što je Milošević radio na kraju prošlog ili što je Hitler radio tokom Drugog svetskog rata - sprovođenje ekspanzionističke politike pod izgovorom svih sunarodnika u jednoj državi. Oba puta smo videli kako se to završilo - kaže Kostreš za NIN.
 
(SzILSV, 22.12.2022)



Izjave | Ponedeljak, 22. 07. 2024. | Komentara: 0

Nakon Radonjića, Olenika tužio i Miroslav Kurak

Miroslav Kurak, jedan od četvorice bivših pripadnika Državne bezbednosti (DB), koje je Apelacioni sud oslobodio optužbi za ubistvo Slavka Ćuruvije, podneo je tužbu protiv Aleksandra Olenika, advokata i člana Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zbog njegove objavi na mreži X. 
Izjave | Ponedeljak, 15. 07. 2024. | Komentara: 0

Projekat Jadar i rudarenje litijuma Rio Tinta nastavljeni u tajnosti

Komentarišući pomalo nezainteresovani osvrt Aleksandra Vučića na odluku Ustavnog suda, iako je danima bio najveći lobista Rio Tinta, član Predsedništva LSV – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik kaže da se predsednik Srbije, kao i uvek, krije iza drugih.

Izjave | Subota, 13. 07. 2024. | Komentara: 0

Vučić izmišlja neprijatelje, atentate, ličnu ugroženost ili ugroženost svoje porodice...

Aleksandar Olenik, advokat i član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI, komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da region želi uništenje Srbije, kaže da su „svi nacionalisti i agresori uvek izmišljali protivnike, ugroženost naroda ili moguće napade drugih država".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook