I u 2015. nebriga republičkih vlasti prema Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 09. 01. 2016. | Komentara: 0

I u 2015. nebriga republičkih vlasti prema Vojvodini

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je da je 2015. godina ponovo pokazala nebrigu republičkih vlasti prema Pokrajini.

 
– Godina za nama je pokazala apsolutnu devastaciju i Vojvodine i lokalnih samouprava od centralnih vlasti, koja se ogleda i u smanjenju budžeta Vojvodine i budžeta lokalnih samouprava po Vojvodini. Odnos prema poljoprivrednicima sve nas u Vojvodini mora da zabrine i da zaboli jer se ogledao u drastičnom smanjenju subvencija poljoprivredi, a kulminirao je donošenjem Zakona o poljoprivrednom zemljištu koji je apsolutno pokazao potpuno nerazumevanje za zahteve i za buduću egzistenciju poljoprivrednih proizvođača, pre svega iz APV. Posledice tog zakona ćemo snositi u budućnosti. Mislim da je to najdrastičnije što se tiče odnosa prema Vojvodini u ovoj godini – kazala je ona za Dnevnik, ocenjujući prošlu godinu.
 
Sedlarević navodi da je iza nas godina u kojoj je preko Vojvodine prošao ogroman broj izbeglica koje je muka naterala da dođu na ove prostore i da su ih dočekale zatvorene granice naših suseda iz EU.
 
– Mi smo se u toj situaciji pokazali veoma dobro i mislim da nas u budućnosti čeka period prilagođavanja budućim okolnostima i daljem prilivu i protoku izbeglica preko naše teritorije, ali i njihovom eventualnom zadržavanju na ovim prostorima – ocenjuje Maja Sedlarević.
 
(BILSV, 09.01.2016)



Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Mandati pripadaju odbornicima

NOVI SAD - Sednica Skupštine grada Novog Sada, koja je trebalo da bude održana juče, odložena je za naredni petak, pošto, ni posle jednosatne pauze, vladajuća većina nije uspela da obezbedi kvorum jer je 11 odbornika Ujedinjenih regiona Srbije odlučilo da ne učestvuje u radu sednice, piše današnji Dnevnik.
Izjave | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevic: Vojvodjanska kancelarija će ubrzati EU integracije Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević izjavila je da je zadovoljna današnjom odlukom Vlade Republike Srbije da da saglasnost na otvaranje kancelarije AP Vojvodine u Briselu.
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, povodom obeležavanja 12 godina od početka NATO bombardovanja Srbije i Dana sećanja na poginule u NATO bombardovanju, položili su danas venac na spomen obeležje u krugu kasarne Vojske Srbije "Jugovićevo".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook