Ideja Velike Srbije je pogubna

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 06. 08. 2019. | Komentara: 0

Ideja Velike Srbije je pogubna

BEOGRAD - Još jedan pokazatelj da srpski nacionalisti, bez obzira na to kojoj partiji pripadaju, imaju jedinstveni stav da je ideja Velike Srbije samo trenutno neostvariva, ali se u potpunosti slažu da su Crna Gora, delovi BiH i Hrvatska kao i Kosovo neotuđivi krajevi "jedinstvenog srpskog prostora", rekao je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

LSV

- Takve ideje su pogubne za modernu i evropsku Srbiju, a po pravilu su bile kobne i za srpski narod na prostorima koje su ovakve politike prisvajale ili "branile" - istakao je Kostreš odgovarajući na pitanje lista Danas kako komentariše to što je predsednik Aleksandar Vučić u govoru u Krušedolu kao jedan u nizu poraza Srbije naveo i osamostaljenje Crne Gore.

(SzILSV, 06.08.2019)



Izjave | Petak, 30. 03. 2012. | Komentara: 0

U Vojvodinu se vraća svaki šesti dinar

NOVI SAD – Vojvođanska administracija ne može da isplati nagomilane dugove izvođačima radova, jer novac ne stiže iz republičke administracije, a Vojvodina nema izvorne prihode pa ne može sama da stvori novac, već zavisi isključivo od Republike, ocenila je sinoć portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidatkinja za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov.
Izjave | Petak, 30. 03. 2012. | Komentara: 0

Moguće izazivanje namernih konflikta na Kosovu

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je danas da koalicija okupljena oko Demokratske stranke može da izgubi izbore samo ako se "potpale ratna žarišta, pre svega na Kosovu".
Izjave | Četvrtak, 29. 03. 2012. | Komentara: 0

Decentralizacija ili raspad sistema

NOVI SAD - Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Aleksandar Jovanović izjavio je sinoć, prilikom predstavljanja knjige "Pojmovnik decentralizacije", da Srbija mora da ide putem decentralizacije, jer će se u suprotnom desiti "raspad sistema", prenela je Beta.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook