Institucije ne urušavati, a odgovorne za kriminal kazniti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 27. 09. 2013. | Komentara: 0

Institucije ne urušavati, a odgovorne za kriminal kazniti

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Informer da LSV podržava republičku Vladu u oblastima koje se podudaraju sa Liginim programom, a među njima je i borba protiv korupcije.

LSV

- Isto važi i za istrage koje se vode u Vojvodini. Međutim, insistiramo da se institucije ne urušavaju, već da se kriminal dokaže i odgovorni kazne, bez obzira na to o kome je reč. Neprihvatljivo je da se institucije za koje postoji sumnja da su umešane u nelegalne poslove ugase i zamene novim. Da li bi to onda značilo i da bi se vojska ugasila ako se u njoj otkrije kriminal? – istakao je Kostreš.

Dodao je da Liga neće biti deo vlasti ako se dokaže kriminal.

- Ako se dokaže da je to bilo organizovano i smišljeno, u tome nećemo učestvovati – kazao je Bojan Kostreš.

(BILSV, 27.09.2013)



Izjave | Subota, 18. 02. 2023. | Komentara: 0

Marton: Proterati ruskog ambasadora, Rusija je iza desničarskih protesta

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton pozvao je premijerku Anu Brnabić da iz Srbije protera ruskog ambasadora Aleksandra Bocan Harčenka, ukoliko se dokaže da Rusija stoji iza desničarskih protesta.
Izjave | Četvrtak, 16. 02. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Poruka Sretenja je sloboda, sve suprotno od onog kako je vlast tumači

"Poruka Sretenja, kao dvostrukog praznika - ustanka i ustavnosti, je potpuno drugačija od one kakvom je sadašnja vlast tumači. Prava poruka je emancipacija, oslobođenje, sloboda, i to ne samo ka spolja, nego i unutrašnja, od lične vlasti i autoritarizma", izjavio je istoričar Milivoj Bešlin.
Izjave | Ponedeljak, 13. 02. 2023. | Komentara: 0

Marton: Naprednjaci su nacionalisti i putinofili, ne delimo vrednosti

Liga socijaldemokrata Vojvodine sa Srpskom naprednom strankom ne deli isti vrednosni sistem i to je sasvim jasno, poručuje za 021.rs portparol LSV Aleksandar Marton.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook