Institucije ne urušavati, a odgovorne za kriminal kazniti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 27. 09. 2013. | Komentara: 0

Institucije ne urušavati, a odgovorne za kriminal kazniti

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Informer da LSV podržava republičku Vladu u oblastima koje se podudaraju sa Liginim programom, a među njima je i borba protiv korupcije.

LSV

- Isto važi i za istrage koje se vode u Vojvodini. Međutim, insistiramo da se institucije ne urušavaju, već da se kriminal dokaže i odgovorni kazne, bez obzira na to o kome je reč. Neprihvatljivo je da se institucije za koje postoji sumnja da su umešane u nelegalne poslove ugase i zamene novim. Da li bi to onda značilo i da bi se vojska ugasila ako se u njoj otkrije kriminal? – istakao je Kostreš.

Dodao je da Liga neće biti deo vlasti ako se dokaže kriminal.

- Ako se dokaže da je to bilo organizovano i smišljeno, u tome nećemo učestvovati – kazao je Bojan Kostreš.

(BILSV, 27.09.2013)



Izjave | Ponedeljak, 12. 12. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Kosovo je nacionalno, a Vojvodina demokratsko pitanje

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš istakao je da je LSV krenula sa obnavljanjem, podmlađivanjem i boljom organizacijom jer se prilagođava novim okolnostima.
Izjave | Petak, 02. 12. 2022. | Komentara: 0

Marton: Zastava SFRJ mnogo je manje štete nanela od rodoljuba i domoljuba

Upitan da prokomentariše prekršajnu prijavu protiv Hrvata iz Požege, koga su komšije prijavile zbog isticanja zastave SFRJ na svojoj kući na Dan republike, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže da su prijave trebali podneti protiv nacionalista.
Izjave | Petak, 02. 12. 2022. | Komentara: 0

Malešević: Birokratija najveća prepreka čistoj energiji

Član Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Mlađan Malešević izjavio je da je Srbija daleko od korištenja čiste energije i napuštanja fosilnih goriva. Malešević učestvuje na konferenciji Energetska održivost u Evropskoj Uniji „Od energetske krize do suvereniteta i autonomije“, koja se održava u Rijeci u organizaciji Liste za Rijeku i Evropske slobodne alijanse. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook