Izmene zakona o poljoprivrednom zemljištu po meri biznismena

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 06. 09. 2015. | Komentara: 0

Izmene zakona o poljoprivrednom zemljištu po meri biznismena

LSV


BEOGRAD - Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški rekao je za Radio Beograd 1 da izmene zakona o poljoprivrednom zemljištu ne treba ni slati u skupštinsku proceduru, jer su predložena rešenja napisana po meri bogatih biznismena iz Srbije i inostranstva.
- Imate 360 hiljada hektara na teritoriji Vojvodine. Po ovom zakonu investitori i pravna lica će imati pravo da na 30 godina uzmu 120 hiljada hektara, možemo da kažemo između 90-100 hiljada hektara su predmeti restitucije, to je 220 hiljada hektara. Šta ostaje za prodaju domaćim poljoprivrednicima? Ništa. Šta ostaje za zakup putem licitacija domaćim paorima? Ništa. Šta ostaje za raspodelu između stočara i ratara - ništa – istakao je Bogaroški.
(BILSV, 06. 09. 2015)
 




Izjave | Petak, 30. 03. 2012. | Komentara: 0

Moguće izazivanje namernih konflikta na Kosovu

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je danas da koalicija okupljena oko Demokratske stranke može da izgubi izbore samo ako se "potpale ratna žarišta, pre svega na Kosovu".
Izjave | Četvrtak, 29. 03. 2012. | Komentara: 0

Decentralizacija ili raspad sistema

NOVI SAD - Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Aleksandar Jovanović izjavio je sinoć, prilikom predstavljanja knjige "Pojmovnik decentralizacije", da Srbija mora da ide putem decentralizacije, jer će se u suprotnom desiti "raspad sistema", prenela je Beta.
Izjave | Utorak, 27. 03. 2012. | Komentara: 0

Marton osudio spaljivanje zastave AP Vojvodine

ZRENJANIN – Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton, osudio je juče paljenje zastave AP Vojvodine u Zrenjaninu i podsetio je da je Ustavom Republike Srbije propisano da AP Vojvodina ima svoja obeležja i da je pokrajinska skupština legitimno propisala pravo na upotrebu pokrajinskog grba i zastave.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook