Marton osudio spaljivanje zastave AP Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 27. 03. 2012. | Komentara: 0

Marton osudio spaljivanje zastave AP Vojvodine

ZRENJANIN – Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton, osudio je juče paljenje zastave AP Vojvodine u Zrenjaninu i podsetio je da je Ustavom Republike Srbije propisano da AP Vojvodina ima svoja obeležja i da je pokrajinska skupština legitimno propisala pravo na upotrebu pokrajinskog grba i zastave.

Aleksandar Marton

– S obzirom na sve ovo, ovakav vandalski čin je protivustavno i krivično delo i svako ko je za njega odgovoran mora biti adekvatno sankcionisan i kažnjen. Kao predsednik Skupštine grada Zrenjanina, ali i kao čovek, smatram da je svako ko je sposoban da zapali zastavu AP Vojvodine, sposoban da nastavi da ruši ustavni poredak delima mržnje i nasilja – naveo je Marton. Pored osude tog čina, Marton je i podsetio da je prošle nedelje apelovao na sudske organe da se napokon zabrane sve ekstremističke organizacije.
– Na žalost, današnji događaj je još jedan u nizu primera koji su razlog više za to, a bojim se da se na tome neće stati – zaključio je Aleksandar Marton u jučerašnjoj izjavi novinarima.

(BILSV, 27. 03. 2012.)



Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook