Marton osudio spaljivanje zastave AP Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 27. 03. 2012. | Komentara: 0

Marton osudio spaljivanje zastave AP Vojvodine

ZRENJANIN – Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton, osudio je juče paljenje zastave AP Vojvodine u Zrenjaninu i podsetio je da je Ustavom Republike Srbije propisano da AP Vojvodina ima svoja obeležja i da je pokrajinska skupština legitimno propisala pravo na upotrebu pokrajinskog grba i zastave.

Aleksandar Marton

– S obzirom na sve ovo, ovakav vandalski čin je protivustavno i krivično delo i svako ko je za njega odgovoran mora biti adekvatno sankcionisan i kažnjen. Kao predsednik Skupštine grada Zrenjanina, ali i kao čovek, smatram da je svako ko je sposoban da zapali zastavu AP Vojvodine, sposoban da nastavi da ruši ustavni poredak delima mržnje i nasilja – naveo je Marton. Pored osude tog čina, Marton je i podsetio da je prošle nedelje apelovao na sudske organe da se napokon zabrane sve ekstremističke organizacije.
– Na žalost, današnji događaj je još jedan u nizu primera koji su razlog više za to, a bojim se da se na tome neće stati – zaključio je Aleksandar Marton u jučerašnjoj izjavi novinarima.

(BILSV, 27. 03. 2012.)



Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook