Jakovljev: Efikasnost pokrajinske vlade zavisi od republičke

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 07. 03. 2011. | Komentara: 0

Jakovljev: Efikasnost pokrajinske vlade zavisi od republičke

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) učestvovaće u razgovorima o eventualnim promenama u pokrajinskoj vladi kad bude obaveštena o tome šta se predlaže, izjavio je danas Tanjugu predsednik Političkog saveta LSV Dušan Jakovljev.

On je rekao da je uveren u to da predsednik pokrajinske vlade ima "racionalan pristup" tom pitanju, dodajući da će se Bojan Pajtić "zaista baviti mogućnošću da ova vlada bude efikasnija, jer on nije čovek koji je spreman da kopira nekog ili nešto i nije neko ko podleže pritiscima".

Jakovljev, koji je i potpredsednik Vlade AP Vojvodine, smatra da efikasnost pokrajinske administracije mnogo više zavisi od "neispunjenih obaveza republičke vlade prema Vojvodini a ne od toga da li je Pajtić dobro skockao ekipu". LSV očekuje da se ubrzo po završetku rekonstrukcije Vlade Srbije otvore bitna pitanja koja se odnose na vojvođansku imovinu i prihode koji po tom osnovu proističu, u skladu sa odgovarajućim zakonima o prenetim nadležnostima pokrajini, pa će onda moći da se ozbiljnije razgovara o efikasnosti pokrajinske administracije, zaključio je Jakovljev.

(BILSV, 07. 03. 2011.)




Izjave | Sreda, 11. 07. 2012. | Komentara: 0

Više pažnje posvetiti siromašnijim krajevima Vojvodine

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine podržaće novu Vladu AP Vojvodine i njenog mandatara Bojana Pajtića, poručio je tokom skupštinske rasprave poslanik LSV u pokrajinskoj skupštini Aleksandar Marton.
Izjave | Sreda, 11. 07. 2012. | Komentara: 0

Ustav Srbije je antivojvođanski

NOVI SAD - Statut Vojvodine nije protivustavan već je Ustav Srbije antivojvođanski, izjavila je danas predsednica poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Maja Sedlarević, preneli su mediji.
Izjave | Utorak, 10. 07. 2012. | Komentara: 0

LSV će biti oštra opozicija

NOVI SAD - Liga socijademokrata Vojvodine biće oštra opozicija budućoj vladi, izjavila je za Tanjug portparolka LSV Aleksandra Jerkov dodajući da ne očekuje da će stranke koje će biti njen deo sprovesti sve ono što je predviđeno koalicionim sporazumom, koji su danas potpisale.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook