Jakovljev: Efikasnost pokrajinske vlade zavisi od republičke

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 07. 03. 2011. | Komentara: 0

Jakovljev: Efikasnost pokrajinske vlade zavisi od republičke

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) učestvovaće u razgovorima o eventualnim promenama u pokrajinskoj vladi kad bude obaveštena o tome šta se predlaže, izjavio je danas Tanjugu predsednik Političkog saveta LSV Dušan Jakovljev.

On je rekao da je uveren u to da predsednik pokrajinske vlade ima "racionalan pristup" tom pitanju, dodajući da će se Bojan Pajtić "zaista baviti mogućnošću da ova vlada bude efikasnija, jer on nije čovek koji je spreman da kopira nekog ili nešto i nije neko ko podleže pritiscima".

Jakovljev, koji je i potpredsednik Vlade AP Vojvodine, smatra da efikasnost pokrajinske administracije mnogo više zavisi od "neispunjenih obaveza republičke vlade prema Vojvodini a ne od toga da li je Pajtić dobro skockao ekipu". LSV očekuje da se ubrzo po završetku rekonstrukcije Vlade Srbije otvore bitna pitanja koja se odnose na vojvođansku imovinu i prihode koji po tom osnovu proističu, u skladu sa odgovarajućim zakonima o prenetim nadležnostima pokrajini, pa će onda moći da se ozbiljnije razgovara o efikasnosti pokrajinske administracije, zaključio je Jakovljev.

(BILSV, 07. 03. 2011.)




Izjave | Sreda, 09. 05. 2012. | Komentara: 1

Značajno bolji rezultat LSV

NOVI SAD - Od 60 kandidata koje je Liga socijaldemokrata Vojvodine predložila za poslanike u Skupštini AP Vojvodine po većinskom sistemu osam ih je ušlo u drugi krug – rekla je na današnjoj konferenciji za medije portoparolka LSV i kandidatkinja za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov.
Izjave | Četvrtak, 03. 05. 2012. | Komentara: 0

Funkcioner PASOK-a podržao Martona i LSV

ZRENJANIN – Član Glavnog odbora grčke stranke PASOK, Nikos Mouroutsos,  podržao je danas Ligu socijaldemokrata Vojvodine i njenog kandidata na većinskoj listi za Skupštinu AP Vojvodine Aleksandra Martona, poželevši im pobedu na predstojećim izborima.
Izjave | Sreda, 02. 05. 2012. | Komentara: 2

Predstoji borba za Novi Sad

NOVI SAD – Kandidatkinja Lige socijaldemokrata Vojvodine za gradonačelnicu Novog Sada  Aleksandra Jerkov ocenila je u izjavi za list Danas da su sve kampanje za predstojeće izbore za Skupštinu grada prilično agresivne i skupe, ali da se „ne bave pravim temama“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook