Jakovljev: Efikasnost pokrajinske vlade zavisi od republičke

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 07. 03. 2011. | Komentara: 0

Jakovljev: Efikasnost pokrajinske vlade zavisi od republičke

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) učestvovaće u razgovorima o eventualnim promenama u pokrajinskoj vladi kad bude obaveštena o tome šta se predlaže, izjavio je danas Tanjugu predsednik Političkog saveta LSV Dušan Jakovljev.

On je rekao da je uveren u to da predsednik pokrajinske vlade ima "racionalan pristup" tom pitanju, dodajući da će se Bojan Pajtić "zaista baviti mogućnošću da ova vlada bude efikasnija, jer on nije čovek koji je spreman da kopira nekog ili nešto i nije neko ko podleže pritiscima".

Jakovljev, koji je i potpredsednik Vlade AP Vojvodine, smatra da efikasnost pokrajinske administracije mnogo više zavisi od "neispunjenih obaveza republičke vlade prema Vojvodini a ne od toga da li je Pajtić dobro skockao ekipu". LSV očekuje da se ubrzo po završetku rekonstrukcije Vlade Srbije otvore bitna pitanja koja se odnose na vojvođansku imovinu i prihode koji po tom osnovu proističu, u skladu sa odgovarajućim zakonima o prenetim nadležnostima pokrajini, pa će onda moći da se ozbiljnije razgovara o efikasnosti pokrajinske administracije, zaključio je Jakovljev.

(BILSV, 07. 03. 2011.)




Izjave | Ponedeljak, 27. 02. 2012. | Komentara: 0

Bogaroški: SVM skrenuo udesno

NOVI SAD – Komentarišući nedavnu izjavu predsednika SVM Ištvana Pastora da je njegova stranka ostala usamljena u borbi za autonomiju Vojvodine, potpredsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški istakao je za današnju Politiku da je reč o već viđenoj retorici.
Izjave | Ponedeljak, 27. 02. 2012. | Komentara: 0

LSV ne može sa SNS i SRS

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine će na naredne izbore ići onako kako odluče organi stranke, ali koliko ja vidim, to će otprilike biti samostalno na lokalu, samostalno u pokrajini, a u jednom širem frontu okupljenom oko Demokratske stranke, na republičkim izborima, jer je to bio pristup i prošli put sa listom Za evropsku Srbiju, koja je postigla konsenzus oko stvaranja Vlade koja je trebala da ostvari tri cilja.
Izjave | Ponedeljak, 27. 02. 2012. | Komentara: 0

Čanak: Na izbore u dve kolone

BEOGRAD – To je bio samo početak razgovora, a narednih dana biće precizirani tipovi i modaliteti naše saradnje – rekao je lider LSV Nenad Čanak za današnje Večernje novosti, upitan da komentariše sastanak sa predsednikom DS Borisom Tadićem održan u petak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook